Acasă Politic Paul Stănescu, propunere legislativă referitoare la Consiliul Judeţean şi Prefectura Olt

Paul Stănescu, propunere legislativă referitoare la Consiliul Judeţean şi Prefectura Olt

305

Puţini ştiu că cele două corpuri de clădire ale Consiliului Judeţean şi Prefecturii Olt, lipite, formează „Palatul Administrativ din municipiul reşedinţă de judeţ al judeţului Olt”. Senatorul Paul Stănescu este sematarul unei propuneri legislative prin care se doreşte ca sediile CJ Olt al cel al Prefecturii Olt să fie despărțite ca administrare, motivând că ar creşte posibilităție Consiliului de a atrage fondurile necesare prin programe de finanțare externe sau interne care să permită lucrări de reabilitare a clădirii și astfel să fie create condiții corespunzătoare pentru desfășurarea activității acestei autorități publice locale.

„Demersul legislativ pe care îl propunem şi pe care îl supunem spre promovare, priveşte: trecerea din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Instituţia Prefectului-Judeţul Olt, în domeniul public al judeţului Olt a imobilului Palatul Administrativ – identificat conform Anexei nr. 1, precum şi declararea acestuia din bun de interes public naţional în bun de interes public judeţean; înscrierea imobilului «Sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Olt» a terenului aferent şi a centralei termice, identificate conform Anexei nr. 2, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Instituţia Prefectului-Judeţul Olt, ca urmare a construirii unui sediu nou.
Predarea-preluarea imobilului «Palat Administrativ» transmis, se va face pe bază de protocol încheiat între părţile interesate, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a legii.”, se arată în expunerea de motive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.