Acasă Administrație La Primăria Ghimpețeni. Legal da, moral nu!

La Primăria Ghimpețeni. Legal da, moral nu!

561

         Este singura localitate din Olt în care ar trebui organizate, în regim de urgență, alegeri parțiale anticipate pentru funcția de primar. Asta, pentru că ultimul primar ales, Constantin Dobre (PSD) a fost eliberat din funcție, urmare a unei incompatibilități dovedită de instanța de judecată, după o sesizare făcută de inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI).

Deși liberal, la intrarea sa în primărie, cu ani în urmă, Dobre a trecut la PSD. Traseismul politic nu e pedepsit de lege. Însă, după încetarea mandatului, Constantin Dobre nu a stat departe de primărie. Recent, acesta a candidat, cu succes, la funcția de administrator public. O funcție plătită bine, din bani publici. Pe care a câștigat-o, fără emoții. Că, doar așa e când trebuie să fie..
Revenit în primărie, Constantin Dobre va putea ca la alegerile la termen să candideze legal pentru un alt mandat de primar. Până atunci, deși legea l-a sancționat și i-a limitat într-un sens prerogativele, acesta a ales să intre în zona executivă, unde ANI nu produce efecte din perspectiva incompatibilității.
În aceste condiții, cel care ocupă funcția de primar interimar, e lesne de înțeles că nu-i poate da ordine lui Dobre. E tot legal, dar tot imoral. Oamenii din Ghimpețeni văd și tac. Văd cum instituția autorității locale devine un birou de plasare a forței de muncă, și tac atunci când se întreabă dacă o comună cum este Ghimpețeniul avea neapărată nevoie să cheltuiască bani publici pentru a plăti un administrator public (?)…
N.A. Ziarul de Olt a înaintat un demers, în baza accesului la informare, Guvernului României, prin care vrea să afle de ce este încălcată legea când nu sunt organizate, în termenul prevăzut, alegeri parțiale anticipate la Ghimpețeni.
Așteptăm răspunsul, oricare ar fi acesta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.