Acasă Administrație Ministerul condus de Paul Stănescu, pe primul loc

Ministerul condus de Paul Stănescu, pe primul loc

219
foto MEDIAFAX

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), condus de Paul Stănescu, se situează pe primul loc, ca număr de seturi de date publicate, în rândul instituțiilor care publică seturi de date deschise în portalul, gestionat de Secretariatul General al Guvernului.

„Astfel, până la sfârșitul lunii mai a.c., MDRAP a publicat 224 de seturi de date deschise, iar instituțiile aflate în subordinea/sub autoritatea/în colaborare cu MDRAP au publicat 97 de astfel de seturi, rezultând, astfel, un total de 321 de seturi de date deschise.
Portalul realizat și gestionat de Guvernul României, cu scopul de a aplica inițiativa europeană Open Data, pune la dispoziția publicului un centralizator de date accesibile, reutilizabile si redistribuibile in mod liber, fără a ține cont de restricții de tipul drepturi de autor (copyright), patente sau alte mecanisme de control (Open Data).
Obiectivele principale ale portalului sunt: consolidarea actului de guvernare şi dialogul cu cetăţenii. MDRAP și instituțiile aflate în subordinea/sub autoritatea/în colaborare cu MDRAP sunt parteneri activi în domeniul OGP, în ceea ce privește publicarea datelor deschise, seturile fiind actualizate periodic, conform termenelor asumate.
Guvernarea Deschisă este unul dintre obiectivele majore ale României, ce decurg din prevederile constituționale, din legislația internă și din calitatea sa de stat membru al Uniunii Europene.2, se arată într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.