Acasă Actualitate Emil Moţ. După doi ani

Emil Moţ. După doi ani

277

Pe 5 iunie 2016, într-o zi călduroasă de început de vară, 12.136 de cetăţeni cu drept de vot (43,97%) – mai mult decât contracandidatul Marius Bălaşa (8.993 – 32,58%), îi dădeau un vot de încredere lui Emil Stelian Constantin Moţ. Ca orice candidat, acesta s-a prezentat în faţa electoratului cu promisiuni. Acesta a ales o formă modernă de a face acest lucru, prin intermediul unui clip de prezentare, postat pe pagina sa de campanie.

Iată care sunt acestea şi care au devenit realitate:
1. Reabilitarea termincă a blocurilor din Slatina („Împreună vom reabilita toate blocurile din oraşul nostru”) – Până la ora actuală, nu toate blocurile sunt reabilitate, cele rămase fiind parte din proiectul de reabilitare, care se află în desfăşurare.
2. Problema câinilor vagabonzi – a fost modernizat şi extins Centrul de Câini fără Stăpân, de la Sărăceşti. Cu toate acestea, în Slatina numărul de câini vagabonzi a scăzut considerabil.
3. Sala Polivalentă – lucrările au reînceput, însă data preconizată pentru inaugurare a fost amânată. Momentan, se munceşte pe şantier. Municipalitatea decontează la timp lucrările, dar problemele firmei executante întârzie darea în folosinţă.
4. Siguranţa cetăţeanului – prin Poliţia Locală şi activitatea acesteia nivelul de siguranţă în Slatina a crescut, la fel şi numărul camerelor de monitorizare publică.
5. Curăţenia în oraş. Activitatea firmei de salubritate a fost sporită, iar administraţia locală a amplasat noi containere îngropate, proces care se află în desfăşurare. De asemenea, s-a înfiinţat şi o firmă care se ocupă de spaţiile verzi: Dezvoltare Urbană Slatina, care a amenajat parcurile din Slatina şi spaţiile verzi.
6. Parc Industrial – în baza unei legi a parcurilor industriale, la care co-semnatar a fost Emil Moţ, pe vremea când era deputat, s-a înfiinţat şi la Slatina un parc industrial, acolo unde funcţionează o hală a unui important investitor, care, în prezent, îşi extinde capacităţile de producţie.
7. Skate Park – acesta fusese promis a fi construit vizavi de Stadionul „1 Mai”, pe terenul unui fost parc. Până la ora actuală, se află în lucru partea nevăzută a investiţiei ce ţine de avize, autorizaţii etc.
8. Modernizarea corpului central al Spitalului Judeţean Olt – deşi este o instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Olt, Primăria Slatina a sprijinit numeroase proiecte ce ţin de modernizare.
9. Învăţământ – multe şcoli au beneficiat de fonduri pentru modernizare şi pentru extindere, în cazul recent al Colegiului „Ion Minulescu”, de asemenea, există şi pază în şcoli.
10. Unitatea Militară – până în acest moment, terenul de la fosta Unitate Militară a fost plimbat de la Ministerul Apărării şi Primărie. Primăria are în plan construirea de grădiniţă, un parc pe trei hectare, un mall şi un reastaurant. Procedura de demolare a corpurilor de clădiri vechi nu a început efectiv, dar proiectul care se aunţă este unul avangardist.
11. Pădurea Strehareţi – probeleme noi, apărute ţin de natura juridică a terenului din pădure.
Motto-ul campaniei actualului edil-şef a fost „Continuăm să construim Slatina”, aspect care se vede. Slatina în prezent oferă siguranţă şi încredere în administraţia locală. Mai mult, pe harta României, municipiul de la Olt este în vârful reşedinţelor urbane cu cel mai mic nivel al şomajului din ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.