Acasă Editorial Cum era Busi să dea jos Guvernul Dăncilă…

Cum era Busi să dea jos Guvernul Dăncilă…

643
Pe la mijlocul săptămânii trecute, în aria de competență a președintelui Consiliului Județean Vrancea, au venit oficialități să vadă minunea și să vorbească discuții despre cât de bine le va fi moldovenilor, acum când apa de pe Siret a devenit sursă pentru irigații…
Acolo s-a pus în funcțiune (și nu în funcție, cum tragic a spus Viorica Dăncilă, prim-ministrul de la Videle) o stație de pompare. Parte a uneia dintre rețelele a ceea ce Nicolae Ceaușescu denumea Canalul Siret-Bărăgan. Dar, niciodată nu e prea târziu pentru un lucru bun. Investiția face un milion de lei, și are capacitatea de a iriga aproximativ trei mii de hectare.
Cum în România lucrurile mari se întâmplă foarte rar, sau aproape deloc, se explică de ce a fost coadă la eveniment: Viorica Dăncilă – prim-ministru, Petre Daea – ministrul Agriculturii, Marian Oprișan – președintele Consiliului Județean Vrancea. Din partea Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, prezent, Florin-Ionuț Barbu (Busi, îi spun cei care îl cunosc de la Olt).
Evenimentul de la Vrancea e un capăt de linie din seria investițiilor făcute de ANIF pentru irigarea terenurilor agricole din România. Numai că, fără să fie conștient, ignorând mersul planetelor, Busi s-a contrat, corectându-l elegant, cu Oprișan. Pe o problemă de natură tehnică, legată de cantitatea de apă „suptă” de malurile digului, în momentul punerii în funcțiune.
Olteanul nu a înțeles dimensiunea faptelor sale. N-a vrut să priceapă că la Vrancea, ultimul cuvânt îl are Specialistul. În irigații, în politici publice, în cardiologie, astronomie, religia națiunilor și-n tot ceea ce cunoaște un brav președinte de consiliu județean.
Șeful de la CJ n-a lăsat ofensa în aer. A trecut deîndată, mai în particular, deși pe înregistrarea făcută de cei de la Recorder se aude și se vede (vezi video mai jos!) cum Barbu (Busi) e pus la punct și i se explică precis că trebuie să tacă, să înțeleagă cine e șeful. Ce nu a surprins banda cu înregistrarea buclucașă este ultima parte. Chestionat de Oprișan, Busi îi spune acestuia că are și el treizeci de ani. Nu de mandat la consiliul județean, ci vârstă. Mai mult, obraznic, căci altfel nu se poate spune, i-a replicat lui Oprișan că e de la Olt…
După acest capăt de dialog, e posibil ca baronul de Focșani să meargă la Dragnea și să pună presiune pentru schimbarea primului-ministru. Poate, să vrea și un înlocuitor pentru Barbu de la ANIF. N-ar fi prima oară când în bunele relații dintre Olt și Vrancea putem să avem un susținut politic de la Focșani, din partea… oltenilor. Pentru cine cunoaște PSD-ul de pe timpul lui Toma, un efort minim de gândire, și gata… povestea.
Oricum, obraznic (și o spun din nou) gestul lui Busi, de a-l afronta pe FAR, pe călăuzitorul dintre stele, pe cel cu mii de nopți nedormite pentru binele românilor. E posibil ca rana nevindecată să-l supere atât de tare pe președintele de CJ de la Focșani, încât să se întâmple ceva chiar cu stabilitatea guvernului. Iar de aici până la creșterea cursului valutar, la valori amețitoare pentru ROBOR, sau chiar până la starea de dispoziție, vizavi de mitingul de sâmbătă, nu-i decât un pas.
În consecință și-n concluzie, evident, Florin-Ionuț Barbu (Busi) de la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, a fost la un pas să dea jos Guvernul României. Asta se poate întâmpla când ești de la Olt și-l superi pe Oprișan…

Să nu mă mai contrazici niciodată, ai înțeles?

PSD înseamnă neo-feudalism. „Să nu mă mai contrazici niciodată, ai înțeles?”Am văzut ultimul video de la Recorder și este o scenă care m-a înfiorat. Un director local, care pare că știe situația unui proiect din zonă, vorbește despre el în fața doamnei Dăncilă și a domnului Daea. Tot atunci zice ceva și domnul Oprișan, cunoscut ca fiind baronul local al județului Vrancea.Care e problema? Că ce a spus domnul Oprișan nu este chiar corect și s-a simțit corectat de domnul director. Care credeți că a fost reacția sa? S-a dus să-l admonesteze pe director să cumva să-l mai contrazică vreodată. Și credeți că a așteptat să plece lumea să fie între 4 ochi? Nici măcar. I-a spus-o imediat ca să-și arate puterea și influența în fața politrucilor veniți de la București.Asta e atitudinea din cauza căreia România și județul Vrancea sunt ținute în sărăcie. Diverși politicieni au acaparat toată puterea și o folosesc din plin pentru interesele lor personale. Întregul videoclip îl puteți vedea aici https://goo.gl/2Vd6xJ.

Publiée par Claudiu Nasui sur jeudi 31 mai 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.