Acasă Editorial PNL Olt. Când problema lui Voiculescu nu e Buliteanu!

PNL Olt. Când problema lui Voiculescu nu e Buliteanu!

538
Chiar dacă este statutar ales președinte al Organizației Olt a PNL, Liviu Voiculescu nu poartă pe umeri greutatea unei funcții obținute prin lupta de idei. Să recunoaștem: este beneficiarul unei conjuncturi nefericite, succesorul emoțional al celui ce a fost Costel Moisescu, plecat tragic, prea devreme…
Ales președinte, Voiculescu a fost luat pe nepregătite. Sarcinile de serviciu de la Cungrea, celelalte probleme curente, au făcut cu greu loc în agenda personală a statutului de înalt om politic. Iar când oamenii din structurile liberale sunt, defect profesional, priviți ca subordonații de la primărie, ceva nu merge. Sau… începe să nu meargă!
Prima contră, cu Gabriel Dima Buliteanu. Cel pe care odată numindu-l președinte la Organizația PNL Slatina, a înțeles că nu e din același film. Când în urmă cu o lună, pus să ia cuvântul, pe scenă, la Tineretului, la un comitet județean de coordonare, Buliteanu a fost spontan și la obiect, președintele PNL Olt și-a făcut prima țintă. Internă, din păcate! Numită Gabriel Dima Buliteanu… Practic, decizia schimbării sale din funcție este luată. E doar o chestiune de timp. Zile, sau ore. Finalul este același: Ionuț Comănescu, președinte la PNL Slatina. Ca să fie bine și să nu fie rău. Ca liberalismul să rămână o anexă, un instrument de negoț, atunci când va veni ziua târgului de apoi. Cu Buliteanu n-ar merge să ajungi să vezi cât face prețul corect!
Astăzi, ținut într-un șah, până la evaluarea ce va urma, Gabriel Dima Buliteanu e răul absolut. De neînțeles de ce, însă… În condițiile în care ieșirile din spațiul public, ale lui Dragoș Popa, președinte la TNL Olt, sunt cu subiect și predicat. Despre influența pesedistă, despre campania de eliminare a adevăraților liberali, despre interese ascunse. Semn că undeva e o problemă. Una care nu se rezolvă apelând la principii și valori.
În schimb, Voiculescu vorbește, tot în spațiul public, despre ceea ce până acum nu-i iese: reunirea forțelor liberale, despre dispute interne neconstructive, pe care, măcar involuntar, le alimentează, și, evident, ca un politician în formare, despre manipulări și speculații de interese (cei dintr-o ligă de mai sus vorbesc de statul paralel).
Când spui că „trebuie să fim competitivi; colegi, nu adversari; profesioniști, nu diletanți”, nu ascuți, în culise, sabia ce o va folosi călăul la execuțiile interne. Practic, un proiect politic începe prin a-i convinge pe oameni că merită să investească încredere. Exact ceea ce nu îi iese președintelui Voiculescu de la Olt. Problema liberalismului oltean, astăzi, nu este Buliteanu! Sau, dacă, conform ordinului de zi pe unitate, Buliteanu e… problema, și trebuie exclus de la comanda organizației Slatina, atunci PNL Olt e demult vândut! Celor de la PSD, care acum chiar au nevoie de ceea ce primesc: liniște și multă nebăgare de seamă. Liniște pentru a nu o descuraja pe Viorica, și nebăgare de seamă pe la legile justiției…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.