Acasă Actualitate Cătălin Ușurelu, întâlnire importantă cu ministrul Rovana Plumb

Cătălin Ușurelu, întâlnire importantă cu ministrul Rovana Plumb

177

Directorul Companiei de Apă Olt, și reprezentanți ai Unității de Implementare a Proiectelor din cadrul societății au participat la o întâlnire cu ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, la Petroșani, la sediul companiei Apa Serv Valea Jiului, pe 18 mai 2018.
Principala temă de discuție a fost identificarea problemelor cu care se confruntă operatorii de apă care au depus proiecte în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.
Compania de Apă Olt a depus la Ministerul Fondurilor Europene, în decembrie 2016, studiul de fezabilitate pentru proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”, fiind între primii patru operatori din țară.
„Întâlnirea de la Petroșani a fost o continuare a discuțiilor pe care le-am avut la Ministerul Fondurilor Europene, pe 25 aprilie 2018, cu reprezentanții Jaspers, acreditați de Comisia Europeană să ne ofere asistență tehnică. Având în vedere că au trecut aproximativ doi ani și jumătate de când am depus acest proiect și că suntem tot la nivel de discuții, i-am solicitat ministrului Rovana Plumb rezolvarea acestor probleme de birocrație, să le spunem așa. Nu este vorba că nu atragem fonduri europene, ci că avem un proiect de 150 de milioane de euro care înseamnă investiții majore în rețelele de apă și canalizare în cele două municipii, în toate orașele și în 17 comune din județul Olt, și care nu are nevoie decât de avizul Jaspers pentru a semna cererea de finanțare și a demara lucrările. Noi suntem pregătiți, avem certificatele de urbanism și toate avizele eliberate, avem inclusiv autorizațiile de construcție, dar toate aceste documente vor expira în curând așa că trebuie să deblocăm această situație”, a declarat Cătălin Ușurelu, directorul Companiei de Apă Olt.
Majoritatea operatorilor din țară se confruntă cu probleme asemănătoare în absorbția fondurilor europene, așa că ministrul Rovana Plumb a promis că va rezolva aceste situații expuse de reprezentanții companiilor de apă.
„Ministrul Rovana Plumb ne-a transmis un mesaj ferm de angajament al Guvernului pentru rezolvarea acestor probleme și accesarea mai rapidă a fondurilor europene. Compania de Apă Olt are experiență în accesarea de fonduri europene, având în vedere că prin Programul Operațional Sectorial de Mediu am derulat un proiect de aproximativ 300 de milioane de lei de care au beneficiat 116.000 de locuitori din Slatina, Piatra Olt, Scornicești, Potcoava și Drăgănești Olt”, a declarat Cătălin Ușurelu.
România are la dispoziție 3 miliarde de euro pentru infrastructura de apă potabilă și apă uzată și 42 de operatori regionali au depus proiecte în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Articolul precedentCaracalul are centură ocolitoare!
Articolul următorPrin Marius Oprescu. PSD OLT ia atitudine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here