Acasă Actualitate Săptămâna prevenirii criminalității

Săptămâna prevenirii criminalității

84

IPJ Olt a demarat, şi la nivelul judeţului, campania naţională „Săptămâna prevenirii criminalității”, care a debutat luni 21 mai a.c.. Prima zi a desfăşurării programului a fost dedicată temei „Prevenirea delincvenței juvenile și victimizării minorilor”. Astfel, polițiștii slătineni au stat de vorbă cu elevi, în vederea prevenirii victimizării minorilor și delincvenței juvenile.

„În prima zi a Săptămânii prevenirii criminalității dedicată prevenirii delincvenței juvenile, poliţiştii de proximitate, din cadrul Poliției municipiului Slatina, au desfăşurat activităţi pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar şi a victimizării minorilor în zona unităţilor de învățământ.
Astfel, polițiștii au organizat întâlniri cu elevi ai Școlilor Gimnaziale Nr. 1, Nr. 3 și Constantin Brâncoveanu și ai Colegiului Tehnic Metalurgic, prezentându-le acestora recomandări cu caracter preventiv pe domeniile delincvenţei juvenile și absenteismului şcolar.
De asemenea, a fost monitorizat şi modul de acces în unităţile de învăţământ, în vederea prevenirii pătrunderii, fără drept, în aceste sedii, a diferitelor persoane, care pot agresa elevii şi pot crea un sentiment de nesiguranţă. Totodată, această activitate a avut ca scop și identificarea elevilor care absentează nejustificat de la cursuri şi frecventează localurile de alimentaţie publică, fiind identificați 5 elevi care absentau de la orele de curs. Peste 350 de elevi au participat activitățile desfășurate de polițiștii slătineni. Polițiștii vă recomandă: Ai grijă cum îți petreci timpul liber, evită împrejurările ce te-ar putea aduce în situația de a comite un act antisocial! Semnalați profesorilor prezența unor persoane dubioase în școală, sau în apropierea acesteia! Informați profesorii, părinții și poliția despre persoanele care prin amenințare vă solicită bani sau alte bunuri! Fiți atenți atunci când vă alegeți pritenii. Evitați compania persoanelor violente verbal sau fizic! Nu vă lăsați influențați de ceilalți! Analizați singuri riscurile la care vă expuneți, pe baza educației primite și a propriei experiențe! Respingeți propunerile de a participa la anumite distracții, consum de alcool, de droguri, practicarea de jocuri de noroc! Nu încercați să rezolvați un conflict prin violență! Apelați la sprijinul părinților, profesorilor, polițiștilor! Poliția, prin S.N.U.A.U 112, este mereu la dispoziția dumneavoastră!”, spun poliţiştii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.