Acasă Politic PNL Olt, conferinţă în două acte

PNL Olt, conferinţă în două acte

219

Vineri, 18 mai 2018, în jurul prânzului, la sediul PNL Olt, preşedintele organizaţiei judeţene, Liviu Voiculescu şi consilierul local al Slatinei, din partea formaţiunii politice, au susţinut o conferinţă de presă bazată pe două teme. Prima temă a fost abordată de Liviu Voiculescu şi aceasta face referire la o campanie de informare privind Pilonul II de Pensii, pe care liberalii nu îl vor naţionalizat. A doua temă a constat în prezentarea, de către Ionuţ Comănescu, consilier local al Slatinei, din partea PNL, a două proiecte de hotărâre, iniţiate de acesta.

Campanie de informare
Liberalii, la nivel naţional, au demarat o campanie de informare, intitulată „Opreşte furtul lor! Sunt banii tăi de pensie”, privind Pilonul II de Pensii şi dau vina pe alianţa de guvernământ că ar vrea să îl naţionalizeze.
„În acest pilon s-au strâns 9,1 miliarde de euro. Pentru a susține toate aceste măsuri populiste care au creat dezechilibre majore între diferite categorii profesionale din Romania, Coaliția are nevoie de această sumă de bani, de aceste miliarde de euro, care practic sunt agoniseala a patru milioane de români, bani din care urmează a se plăti pensiile suplimentare atunci când fiecare dintre cei care contribuie la pilonul II de pensii ajung la vârsta de pensionare. Săptămâna viitoare o să începem, prin voluntari, distribuirea acestui pliant și o activitate de conștientizare a publicului referitor la această chestiune privind pilonul II de pensii”, a spus Voiculescu.

Transparenţă şi piste de biciclete
Rar auzi ca un consilier local al municipiului reşedinţă de judeţ să iasă într-o conferinţă de presă şi să spună ce proiecte are. Acest lucru l-a făcut Ionuţ Comănescu, cel care are două proiecte: unul referitor la amenajarea de piste pentru biciclete în Pădurea Strehareți, iar celălalt face referire la transparența în domeniul achizițiilor publice din administraţia urbei de lângă Olt:
„Așa cum le-am promis și slătinenilor, vin cu diferite inițiative, unele proiecte personale, altele solicitări din partea dumnealor. Primul proiect este amenajarea unei piste pentru biciclete în pădurea Strehareți și a unui centru pentru închirierea bicicletelor. Consider că este imperios necesar să facem ceva cu aceea zonă din Pădurea Strehareți, carosabilul este extrem de deteriorat acolo, pădurea Strehareți are un potențial pe care, de-a lungul anilor, nu am știut să-l exploatăm. Consider că este un proiect oportun și cu această ocazie aș vrea să fac și un apel celor de la PSD și ALDE ca în momentul în care cei de la PNL vin cu proiecte care sunt utile și sunt bine primite de slătineni să le voteze și dumnealor. Al doilea proiect, pe care vreau să-l prezint, este legat de măsuri pentru asigurarea transparenței în domeniul achizițiilor publice. Este vorba de Primăria Slatina și de instituțiile din subordinea acesteia, ca, în momentul în care semnează contracte de achiziții publice, în termen de două zile de la semnarea acestora, să le și publice pe site-ul primăriei, astfel ca toți locuitorii Slatinei să poată avea acces și să vadă ce sume se cheltuie și pentru ce”.

Acesta a mai spus şi că are în intenţie să candidezr pentru fotoliul de primar al urbei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.