Acasă Actualitate Dezvoltare Urbană Slatina, pentru un oraş frumos şi curat

Dezvoltare Urbană Slatina, pentru un oraş frumos şi curat

563

După curăţenia de primăvară, SC Dezvoltare Urbană Slatina, vine cu o acţiune nouă la capitolul menţinerea oraşului curat şi frumos. Este vorba de amplasarea a 600 de coşuri de gunoi, băncuţe noi şi jardiniere, care aduc un plus la frumuseţea oraşului. Slătinenii au primit cu braţele deschise noile schimbări, în special în ceea ce înseamnă noile coşuri de gunoi, care sunt net superioare vechilor coşuri.
Curătenia orașelor începe cu noi şi nu ar trebui să depindă numai de societăţile de specialitate ale primăriei orașului. De aceea, obligaţia care ne revine este aceea de a nu deteliora mobilierul stradal, de a nu rupe pomii sau florile şi de a menţine urbea curată, fără a ne gândi că e mereu cineva în spatele nostru care va strânge.

600 de coşuri de gunoi
Slatina prinde un aspect plăcut, iar municipalitatea, cu sprijinul logistic şi de specialitate oferit de SC Dezvoltare Urbană Slatina, poate duce la îndeplinire proiectele de schimbare a feţei oraşului. Primarul municipiuli Slatina se arată mulţumit de noile schimbări din oraş, de amenajarea spaţiilor verzi şi de curăţenia din municipiul reşedinţă de judeţ. Acesta a vorbit despre noile coşuri de gunoi:
„Noi am hotărât că este momentul să schimbăm mobilierul urban. Vechiul mobilier urban avea o vechime de zece ani. L-am tot peticit, l-am tot reparat, însă am hotărât că este momentul să-l schimbăm. În perioada următoare vom amplasa până la 300 de coşuri, care trebuie să sosească. în total, 600 de coșuri pe care le vom amplasa în Slatina, până la sfârșitul verii. De luni seară am început acțiunea de amplasare a noilor coșuri de gunoi, elemente care fac parte din mobilierul urban ce va ajunge în Slatina, în următoarea perioadă. Am amplasat un număr de 112 coșuri, pe străzile Primăverii, Cornișei, în zona Spitalului Județean de Urgență Slatina. Au mai fost amplasate încă 150 de coșuri pe strada Libertății, în zona Palatului de Justiție, în continuarea străzii Primăverii, și o să intrăm și în zona străzii Arcului.”.
Emil Moţ a mai afirmat că în vara acestui an urmează să fie amplasate noi băncuţe, noi jardiniere sau băncuţe cu jardiniere.

Încă din prima zi a noilor coşuri de gunoi, amplasate în zona Spitalului Județean de Urgență Slatina, un coş de gunoi a căzut pradă furiei ilogice a unei tinere. Aceasta încerca să mişte coşul destul de greu, dar nu reuşeşte şi atunci îl împinge în stradă. Momentul a fost captat de camerele de supraveghere. Tânăra a fost identificată şi amendată de Poliţia Locală.

Inima Slatinei, simbolul iubirii
Zilele acestea, pe Dealul Grădişte, în faţa Casei Căsătoriilor, a fost montat forma unei inimi prin care se vede panorama oraşului Slatina. Este al doilea proiect dedicat celor care fac cununia civilă. Anul trecut, în toamnă, firma SC Dezvoltare Urbană Slatina, a amplasat un buchet mare de flori, fiind o senzaţie pentru miri, care au făcut instantanee lângă acesta. Acum, cei care vor să se fotografieze cu panorama reşedinţei judeţului Olt, au posibilitatea de a rămâne cu o amintire frumoasă. Lângă această inimă, firma amintită a montat două bănci.
Proiectul de amplasare a unei inimi panoramice este inedit ăn zona de sud a României, o premieră care va avea foarte mulţi fani în perioada care urmează.

SC Dezvoltare Urbană Slatina, societate de utilitate publică, aflată sub autoritatea tutelară a Primăriei municipiului Slatina, care are delegată activitatea de amenajare şi întreţinere a spaţiilor verzi, execută, în această perioadă, diverse lucrări de amenajare şi întreţinere a spaţiilor verzi din municipiu.
Slatina se schimbă, iar realitatea nu o poate contesta nimeni. Modul de administrare al orașului e altul decât a fost până mai ieri.
Echipa de la DUS le promite un oraș mai verde și mai curat. Slatina va căpăta haine noi şi în 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.