Acasă Actualitate ITM Olt a sancţionat!

ITM Olt a sancţionat!

108

În luna aprilie a anului în curs, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat 249 de controale în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă. Aceştia au verificat activităţi din domeniile construcțiilor, comerțului cu amănuntul, panificație și agricultură. În urma controalelor, inspectorii au identificat un număr de 298 deficiențe şi, în după efectuarea inspecţiilor au aplicat amenzi şi advertismente: 173 sancțiuni, din care 165 avertismente și 8 amenzi în valoare totală de 190.500 lei.
În aceeaşi lună, inspectorii de muncă, din cadrul ITM Olt, au identificat opt persoane care desfășurau muncă nedeclarată, celor trei agenți ecomonici care îi foloseau le-au fost aplicate amenzi în valoare de 160.000 lei. Mai precizăm că, tot în aceeaşi lună un număr de 12 lucrători au fost implicați în evenimente de muncă, rezultând 10 cu incapacitate temporară de muncă și doi accidentați mortal (unul decedat în urma unui accident rutier produs pe raza localității Colonești, iar celălalt a decedat în urma unui atac de cord).
Cele mai frecvente deficienţte constatate de inspectori au fost: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul general de evidență a salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție; neefectuarea controlului medical periodic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.