Acasă Editorial Lasă-i, Dariuse!

Lasă-i, Dariuse!

1232
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
     Va rămâne în istoria Slatinei, cu siguranță, dar și în istoria României se va vorbi despre singurul parlamentar care a demisionat din funcție pentru a se pune la dispoziția justiției, știind cu siguranță că a doua zi va fi reținut. Un gest de nebunie, un instinct de anticonservare…
Slatina e astăzi mai cochetă, mai altceva decât un orășel de provincie cenușiu, pentru că vreme de zece ani a suportat o schimbare la față, promovată de primarul Darius Vâlcov. Povestea vieții celui în cauză, de acum, e destul de complicată. Decontează un preț pentru ideile sale și faptele altora. Și ce preț… al libertății!
Când în vara lui 2016 pedistul ajuns la comanda PSD-ului (ce tragedie, dacă nu ar fi o comedie) flutura poporului întâia dată, înainte de a trimite la locotenenți, în teritoriu, Programul de Guvernare, noi, cei de la Slatina, ne-am prins imediat de cine este făcut. Din scoarță-n scoarță. Găselnița respectivă îi aparține lui Darius Vâlcov. Poate, pe la corectură să-l fi lucrat academicienii partidului.
Bun program! Amețitor pe alocuri. Nici nu puteai să nu-l votezi, la pachet cu PSD, măcar din curiozitate, să vezi ce iese. Așa a câștigat Dragnea alegerile. Numai că, punerea în aplicare a documentului… național provoacă o comedie umană de nivel național. Chit că ea are un scenariu bazat pe o tragedie.
Nu merge nimic! În domeniul Infrastructurii nu ai cu cine. Oamenii chemați să aplice documentul sunt pulbere. Aș îndrăzni să spun că Ana Anghel ar fi fost un ministru mult mai bun la Transporturi decât cantitatea asumată de PSD în câteva rânduri. De la Giurgiu la Bacău. Îi înjură lumea, iar și ei înjură cot la cot cu lumea, când fac două ore prin Balș, sau patru pe DN1.
În domeniul fiscal e ca la poker: ai zice că cineva a stins lumina, iar unul, după ce a țipat, a dat doi pumni, iar acum toată lumea se bate. Când cu transferul contribuțiilor în cap, când cu Declarația 600, fără a mai pune la socoteală ghioagele revoluției fiscale, care n-a fost deloc ceea ce a zis Mișa și a preluat Teodorovici. E ca-n Stan și Bran, încât nu mai pare a fi nimic de făcut…
Altfel, pe domeniul Muncii, e cel mai tare! Distinsa doamnă, crăcănată cât cuprinde, cu geanta pe jos, ca o adevărată… doamnă, Olguța, e veselă rău. Ai zice că nici dacă ar plăti-o cineva să lucreze împotriva PSD-ului, nu iese atât de bine. Haos, dar unul adevărat, care concurează energiile necontrolate din supa Universului, până să apară big-bang-ul, dacă-i credem pe evoluționiști… Pur și simplu, e ca în bancul cu pilotul automat, care cere în locul piloților beți, drept de aterizare pe pista primului aeroport. Dar, împărătesei nu-i spune nimeni, iar ea mână mai departe măgarul pe pista de Formula 1.
Pe la Sănătate e chiar tragic! Și doar atât! Mor oameni, pe motiv de indisciplină la imunoglobulină, pentru că la noi se produce doar… imunoglobină. Sistemul e căzut! Se construiesc stadioane, dă-le-n colo de spitale. Ce atâta aroganțe din partea unora, să-ndrăznească să trăiască, când pot vota și morți în toată regula.
În zona Educației e un ministru care, dacă ar fi făcut parte din PDL Olt, pe vremea când Dan Bălășescu îi aducea CV-urile lui Darius Vâlcov, nu accesa nici măcar pentru funcția de director adjunct la Coteana sau Studina. Nici Marius Bălașa nu-l primea în audiențe să-i rezolve cererea. Dar… asta-i viața! Oamenii noștri sunt peste tot și-n toate. Din păcate, pentru poporul român.
Ar mai fi de căutat în carul cu miniștri. Mai sunt câte unii pitiți pe sub balotul de lucernă, din care se va ospăta tragicul măgar, după ce va urca dealul la Fălcoiu, în linie dreaptă, spre Dobrosloveni. N-am spus nimic despre Justiție. Acolo, Toader e unic și nu suportă să fie inclus alături de alte persoane. Poate doar într-o asociere cu Florin Iordache, deputatul de Bragadiru, ales să facă de râs Caracalul.
Practic, lui Darius Vâlcov nu-i iese nimic! Fie nu are cu cine, ca o primă explicație, fie, pur si simplu, programul ăla de guvernare n-a fost bun decât până în ziua când PSD a venit la guvernare. E ca și cum ai cumpăra un Logan, și ți se dă ca manual de folosință o cărticică de la SSangYong, scrisă în limba producătorului.
Fie într-un fel sau altul, Darius Vâlcov mai are timp de încă un gest măreț. Să-i lase și p ̓ăștia în pace! Doamna Veorica va fi mai liniștită și va putea guverna, pe ochiuri de macrame sau de muscă întoarsă, o țară fascinantă. Iar dacă odată cu Vâlcov mai pleacă și Anca Alexandrescu, a doua sperietoare a miniștrilor din Guvernul României, atunci va fi bine pentru tot Executivul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.