Acasă Actualitate Poliţia Rutieră, în acţiune!

Poliţia Rutieră, în acţiune!

132

În săptămâna 09-15 aprilie, poliţiştii de la Rutieră a aplicat aproape 1.000 de sancțiuni contravenționale şi au reținut 67 de permise de conducere pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice.

„În acest sens, polițiștii au acționat pentru combaterea indisciplinei manifestată de pietoni și bicicliști, depistarea celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, precum și pentru depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a străzii. Totodată, acțiunile au vizat și depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și regulile privind depășirea. S-a urmărit și creșterea vizibilității poliției rutiere, prin prezenţa activă a ofițerilor și agenților de poliție pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat.
În acest sens, în cadrul acțiunii au fost aplicate 1.073 de sancțiuni contravenționale, dintre care 405 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 16 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 12 pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare și 13 pentru neacordare de prioritate de către conducătorii auto. De asemenea, au fost sanționați 69 de pietoni și 44 de bicicliști.
Polițiștii au constatat 11 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, fiind întocmite 6 dosare penale pentru depistarea conducătorilor auto conducând sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
Totodată, au fost reținute 67 de permise de conducere, dintre care 18 pentru conducerea autovehiculelor având o concentrație în aerul expirat mai mică de 0,40 mg/L și 20 pentru depășirea vitezei pe un anumit sector de drum cu peste 50 km/h.
În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au retras 16 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice.” se arată într-un comunicat de presă trimis de IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.