Acasă Actualitate Poliţia în acţiune. De Paşte

Poliţia în acţiune. De Paşte

89

Poliţiştii şi-au făcut bilanţul pentru perioada de Paşte şi le-a dat cu plus: 250 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 120.000 de lei.

În perioada pascală, au acţionat aproape 300 de poliţişti în locurile unde au avut loc manifestările religioase speifice perioadei.

„În perioada 06 – 09 aprilie a.c, polițiștii prezenți la datorie au intervenit la 218 solicitări, dintre acestea 183 fiind prin Serviului Național Unic Apeluri de Urgență 112. Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii olteni au aplicat 258 de sancţiuni, în valoare de 120.065 lei.
Totodată, pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au reţinut 34 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, și au retras 3 certificate de înmatriculare.
La data de 06 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat pe linia prevenirii și combaterii sacrificării, transportului și comercializării animalelor și produselor de origine animală.
Astfel, aceștia au depistat în trafic, un bărbat, de 41 de ani, din municipiul Roșiori de Vede, județul Teleorman, în timp ce transporta cu o autoutilitară pe raza comunei Seaca, 10 carcase de miel, fără a avea documente legale de proveniență. Bărbatul intenționa să le comercializeze fără drept.
Polițiștii au sancţionat contravențional bărbatul, cu amendă în valoare de 500 lei, conform prevederilor Legii nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite.
Totodată, cele 10 carcase de miel au fost ridicate și predate unei unități specializate, în vederea distrugerii.”, comform comunicatului de presă.
Alţi cetăţeni au fost depistați de polițiștii olteni, conducând fără a deține permis de conducere.

„La data de 06 aprilie a.c., acționând pentru siguranța participanților la traficul rutier, polițiștii au depistat în trafic, un minor, de 15 ani, din comuna Ianca, în timp ce conducea un moped pe D.N. 54, pe raza comunei Ianca, sat Potelu, fără a poseda permis de conducere. La aceeași dată, pe D.N.54, în afara orașului Corabia, polițiștii au depistat un bărbat, de 68 de ani, din comuna Brastavățu, în timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,06 mg/L alcool pur în aerul expirat.2 se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.