Acasă Cultură Ziua Mondială a Teatrului, marcată la Slatina prin evenimente culturale

Ziua Mondială a Teatrului, marcată la Slatina prin evenimente culturale

176

Anul acesta Ziua Mondială a Teatrului este marcată prin mai multe evenimente culturale. Primul eveniment a avut loc marţi, 27 martie 2018, la Atelierul Cultural „Victoria“. Acolo a avut loc proiecţia piesei de teatru „Măgura“, scrisă de George Smarandache, directorul Centrului Cultural „Eugen Ionescu”, din Slatina. Filmul prezentat a fost înregistrarea premierei piesei de teatru la Aukland – Noua Zeelendă, pentru comunitatea de români de acolo. Distribuţia pesei de teatru a fost una interesantă, avându-l ca protagonist pe actorul Claudiu Bleonţ, iar în rolul mai multor personaje au jucat români stabiliți acolo. Spectacolul, plin de originalitate, prin faptul că personajele poartă ii, a a stabilit o importantă punte de legătură între România și comunitatea de români din Aukland.
Evenimentul de la Atelierul Cultural „Victoria“ a fost organizat de Primăria Slatina, Centrul Cultural Eugen Ionescu și Asociația Culturală Center Inter Art. Centrul Internațional de Artă România.
Un alt eveniment dedicat Zilei Mondiale a Teatrului este punerea în scenă a spectacolul de teatru „Othello“, de William Shakespeare, miercuri, 28 martie a.c.. la Centrul Cultural „Eugen Ionescu“ din Slatina. Din distribuţie fac parte actorii Teatrului Național „Tony Bulandra“: Liviu Cheloiu, Andrada Fuscaș, Mircea Silaghi, Ela Ionescu, Daniel Nuță, Radu Câmpean, Camelia Pintilie, iar regia spectacolului este semnată de Suren Shahverdyan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.