Acasă Politic Siminica Mirea: „Acum 100 de ani, un copil îşi întindea braţele către...

Siminica Mirea: „Acum 100 de ani, un copil îşi întindea braţele către mama sa. Basarabia se întorcea în braţele Ţării Mamă, România.”

192

Senatorul Siminica Mirea a participat marţi, 27 martie a.c. la Şedinţa Solemnă din Parlamentul României, cu ocazia celebrării centenarului semnării actului de unire a Basarabiei cu România, din 27 martie 1918. După şedinţă, senatorul a ţinut să transmită un mesaj emoţionant despre Basarabia şi primul act de unire din anul Marii Uniri, 1918. Demnitarul a comparat Basarabia cu un copil care se întoarce în braţele mamei sale, România.
„Acum 100 de ani, un copil îşi întindea braţele către mama sa. Basarabia se întorcea în braţele Ţării Mamă, România. Actul Unirii Basarabiei cu România, de la 27 martie/8 aprilie 1918, în urma şedinţei Sfatului Ţării, este un act de întoarcere la glie a unei bucăţi din sufletul românesc. La acea dată s-a înfăptuit un vis al oamenilor de pe cele două maluri ale Prutului.
Evenimentul de la 27 martie 1918 a însemnat primul act de unire al anului care avea să făurească România Mare, cu actul final din 1 decembrie, de la Alba Iulia. Pământurile româneşti nu trebuie să aibă graniţe, dar România este patria care se bucură de două inimi, care bat în aceeaşi limbă.
Unirea începe din noi, cu noi, şi trebuie să rămână mereu pentru noi! Celebrăm Centenarul Marii Uniri, iar anul acesta este bunul prilej de a răsfoi filele de istorie ale neamului românesc, de a ne întoarce în timp şi de a le mulţumi înaintaşilor noştri pentru frumoasele lecţii, pe care niciodată nu le vom uita. Într-o bună zi, copilul se va întoarce la mama sa, iar cele două inimi vor bate pe un singur pământ. LA MULŢI ANI, ROMÂNIA!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.