Acasă Actualitate Poliţia Locală Slatina. Pentru un oraş sigur

Poliţia Locală Slatina. Pentru un oraş sigur

159

Activitatea Poliţiei Locale Slatina a fost una intensă în săptămâna 12 – 18 martie 2018, când poliţiştii locali din cadrul Serviciului Public Direcţia Poliţia Locală Slatina, au continuat activităţile specifice poliției locale ce au avut ca obiectiv principal asigurarea ordinii publice, asigurarea unui trafic civilizat precum și a limitării comerţului stradal neautorizat.

„Pentru nereguli constatate, polițiștii locali au aplicat un număr total de 109 sancțiuni contravenționale, din care cele mai multe au vizat abateri de la OUG nr.195/2002, respectiv: 81 sancțiuni contravenționale, segmentate astfel: 68 sancțiuni aplicate pentru opriri neregulamentare; cinci sancțiuni contravenționale pentru staționare neregulamentară; cinci sancțiuni contravenționale pentru acces interzis; trei sancțiuni aplicate pentru încălcari ale normelor legale privind circulația vehiculelor cu masă autorizată de peste 3,5 tone pe drumurile din municipiul Slatina – lipsă autorizație specială de transport;
Pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.61/1991, au fost aplicate, opt sancțiuni contravenționale, dintre care: o sancțiune aplicată pentru săvârșirea în public de fapte și gesturi obsecene, proferarea de injurii; trei sancțiuni aplicate pentru apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă; trei sancțiuni contravenționale aplicate pentru consum de băuturi alcoolice în locuri publice; o sanctiune contravențională aplicată pentru refuzul de a da relații pentru stabilirea identității sale și de a se legitima cu actul de identitate.
Totodată, în baza prevederilor HCL nr.490/2014, au fost aplicate un număr de 20 sancțiuni contravenționale, respectiv: şapte sancțiuni aplicate pentru blocarea căilor de acces la proprietăţi sau la locul de parcare; trei sancțiuni aplicate pentru exercitarea activității de comerț fără achitarea taxelor aferente; patru sancțiuni contravenționale aplicate pentru lipirea și distribuirea de afișe și materile publicitare, fără a deține autorizaţii în acest sens; şase sancțiuni contravenționale aplicate pentru aruncarea deșeurilor pe domeniul public.”, conform comunicatului de presă.
Cuantumul total al celor 109 sancțiuni contravenționale a fost de 29.020 lei.

„Având în vedere prevederile HCL nr.329/22.12.2017, referitor la Regulamentul privind activitatea de ridicare, transport, depozitare și restituire a vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public al municipiului Slatina, în această săptămâna, polițiștii locali cu atribuții privind circulația pe drumurile publice au procedat la emiterea și distribuirea unui număr de 70 somații proprietarilor de autovehicule din municipiul Slatina și alte 18 somații către proprietarii de autovehicule cu domiciliul în alte localități, urmând ca după curgerea termenului legal, să se procedeze, conform legislației în vigoare.
Toate autovehiculele identificate se află într-o stare improprie circulației pe drumurile publice. Reamintim cetățenilor municipiului Slatina, că pentru ridicarea, transportul și depozitarea vehiculului se va aplica o taxă de 200 lei, dacă se achită în 24 ore, la care se adaugă 50 lei/zi taxa depozitare, pentru fiecare zi după expirarea celor 24 ore.
Totodată, conform art.12 alin.(1) din Legea nr.421/2002 cu modificările și completările ulterioare, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1000 lei la 2000 lei refuzul proprietarului sau deținătorului legal al vehiculului de a se conforma somației primite.”, se arată în acelaşi comunicat.

1 COMENTARIU

  1. Sunt buni numai sa dea amenzi dar sa pazeasca cetatenii,zero. In zona primariei au intrat hotii si au furat gaini si ce au mai gasit. Mai au sa intre in sediul lor sa le fure ce gaaesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.