Acasă Editorial Tot Mirea, tot Mirea e de vină?

Tot Mirea, tot Mirea e de vină?

408
A doua zi după Congresul celor de la PSD, rămas în istorie doar pentru că acolo și-a prezentat domnul Liviu de la Alexandria gagica, a avut loc, eclipsat, un consiliu național, ceva de genul ăsta, al liberalilor.
Acolo, domnul Șică, cunoscut cu numele de scenă Ludovic Orban, omologul în funcție al lui Liviu Dragnea, a început să ridice tonul și să îndemne confrații de partid din țară, să pună mâna pe par și să dea în președintele de consiliu județean, în primarul pesedist, în președintele de organizație al aceluiași partid, dar și în șefii de la deconcentrate.
Eliberat de povara procesului de la Înalta Curte, unde a fost achitat definitiv, Orban are o inițiativă corectă. La prima vedere! În detaliu, ultimele alegeri câștigate cu parul în România au avut loc după război, iar victoria nu a fost a liberalilor, ci a strămoșilor țintelor de astăzi. Deci, Șică e cocoș pe jumătate…
Să revenim la Olt! Aici, dreapta trăiește o existență complicată. Aproape toată lumea înjură PSD-ul, dar tot același popor se îndeamnă să aibă relații principiale corecte cu partidul stat în devenire. Unii, pentru a-și justifica neputința sau nepăsarea, la nivel central, parlamentar, găsind explicație pentru ceea ce e static la Olt, dau vina pe senatorul Siminica Mirea. Personaje frustrate, rămase în această ecuație de pe vremea când se stabileau locurile pe listele candidaților la Senat și Camera Deputaților pentru alegerile din decembrie 2016. Consecința bântuie și acum și a devenit un fel de boală cronică. E problema celor care nu-și iau pastilele la timp sau nu înțeleg ce e de înțeles.
Din păcate, această stare e motivarea învinsului, capabil să găsească întotdeauna justificare. Ceva de genul „Cât am ratat noi, și ce norocoși au fost ei, la un gol venit din întâmplare”. Se întâmplă în fotbal, dar și în viața de zi cu zi…
Dacă astăzi ceva nu merge la PNL Olt, deși lucrurile sunt, totuși, în nota general specifică, vina nu este la senatorul Siminica Mirea. Problema este a mecanismului în general. Când doamna Ioțu, cu niște fete și femei, pleca de la PNL la ALDE, din oportunism, să nu credeți altceva, voci liberale afirmau că acolo sunt trimise, printr-o înțelegere de nu știu ce fel, tocmai de senatorul în cauză, cel care, deîndată, va ajunge tot acolo, pe urma făcută de înaintașele trimise ceva mai devreme.
Numai că, datele problemei par că se complică și ajung într-o altă stare de lucruri. Spre exemplu, primarii de la Osica de Jos și Slătioara, Pistol și Ungureanu, nu s-au grăbit să dezmintă informația dată de propagandă, prin care ei sunt, cu sufletul, la PSD. De data asta. Apartenența politică, prezentă și viitoare, a celor doi, e dată de liberul arbitru. Oamenii decid, sunt majori și fac cum cred de cuviință. Compromisuri și iar compromisuri. Dar, pe cheia de lucru a unora dintre liberali, aici deja e mai complicat de crezut că tot Mirea, senatorul liberal de la Olt, unul dintre cei mai activi parlamentari de România, ar fi dispus, complotat într-un fel, ca partidul din care face parte să trimită oameni din echipă, când la ALDE, când la PSD.
Să avem puțin simț al măsurii pentru a nu-l avea în totalitate pe cel al ridicolului! Nu e mâna senatorului Mirea. E altceva la mijloc, ce ține de echipă, de spirit, de orice altceva, până la înțelegerea deformată a lumii de către frustrați ce nu înțeleg dimensiunea prost proiectată a unui proiect politic de țară…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.