Acasă Actualitate Șase infracțiuni! Un singur autor…

Șase infracțiuni! Un singur autor…

223

      La data de 05 martie 2018, ora 20:04, pe DJ 546, pe raza comunei Verguleasa, sat Poganu, un bărbat de 46 ani, a sesizat că, în timp ce se deplasa în calitate de pieton, pe partea dreaptă a carosabilului, a fost acroșat de un autoturism, care și-a continuat deplasarea.

În noaptea de 06 martie 2018, ora 01:00, în urma cercetărilor efectuate de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slatina, a fost identificat conducătorul auto care a provocat accidentul, respectiv un tânăr de 20 ani, din com. Verguleasa, care are dreptul de a conduce autoturisme suspendat. Acesta, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, ce avea montate plăcuțele de înmatriculare, aparținând unui alt autoturism, radiat, nu a adaptat viteza în curbă, a pierdut controlul direcției de deplasare, părăsind partea carosabilă și l-a acroșat pe bărbatul de 46 ani. După eveniment, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, și a abandonat autoturismul în cauză pe o stradă lăturalnică de pe raza comunei Verguleasa.
În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a pietonului, acesta fiind transportat la o unitate spitalicească.
Atât conducătorul auto, cât și victima, au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul victimei, și de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul conducătorului auto, fiindu-le recoltate și probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Au fost întocmite acte premergătoare săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției, fapte prev.și ped de art .196, 334, alin.1 și 3, art.335, 336 și 338, din Codul Penal.
       * Oamenii din partea locului vorbesc și în afara comunicatului de presă. Mulți știau de obiceiul acestuia de a conduce cu permisul suspendat, de a muta plăcuțele de înmatriculare de la o mașină la alta, cât și de alte isprăvi ale aceluiași autor. Însă, nu venise ceasul rău. Să se afle la Slatina și să nu se mai poată face nimic pe plan local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.