Acasă Economic TMK ARTROM SA – o nouă capacitate de producție!

TMK ARTROM SA – o nouă capacitate de producție!

537

La Slatina!
TMK ARTROM SA – o nouă capacitate de producție!

      Vineri, 16 februarie 2018, la Slatina, a avut loc lansarea oficială a SECȚIEI NR. 6 – COMPLEX DE TRATAMENTE TERMICE – HTP.
Evenimentul a fost girat de către gazdele Adrian Popescu – Director General al Diviziei Europene TMK, Cristian Drînciu – Director General Adjunct Operațiuni – TMK ARTROM. Printre invitați s-au mai aflat: Dmitry Pumpyanskiy – Președintele Consiliului de Administrație al TMK, Valery Kuzmin – Ambasador al Federației Ruse la București, Paul Stănescu – viceprim-ministru al Guvernului României, Emil Moț – primarul Slatinei, oficiali ai Parlamentului României, șefi ai instituțiilor publice din județ, parteneri economici și comerciali, ai gazdelor.

Secție de tratamente termice de la Slatina, la standard premium!
Secția inaugurată este o provocare asumată și reușită de cei de la TMK. Prin această investiție, derulată în timp record, începută în iunie 2016, terminată în noiembrie 2017, cu o valoare de 36 de milioane de euro, TMK își consolidează poziția de jucător principal la nivel mondial în domeniul țevilor tratate termic.
În altă ordine de idei, trebuie reținut faptul că pentru noua Secție de Tratemente Termice pentru Țevi WS6 HTP, după aprobarea procedurilor corporative din Consiliul de Administrație și Adunarea Generală a Acționarilor, și după procesul de selecție a ofertelor pentru componentele principale, câștig de cauză a avut Grupul SMS, căruia i-a fost încredințară furnizarea următoarelor echipamente: cuptor austenitizare pentru călire, instalație tip spray, instalație călire prin imersie, cuptor revenire, mașină de îndreptat la cald, echipament de transport și manipulare a țevilor de-a lungul liniei de tratament și uzină de tratare a apei.
Altfel, în 2019, conform informațiilor oferite de echipa managerială a celor de la TMK, linia de tratamente termice va fi completată cu o nouă instalație de control nedistructiv de ultimă generație pentru a se completa capacitatea existentă și a realiza inspecțiile la complexitatea și exigențele presupuse de noul mix de producție…
ADRIAN POPESCU: „Ținta noastră a fost și a rămas piețele cu un nivel ridicat de tehnicitate – Europa și America”
Pentru început, în cadrul evenimentului de vineri, găzduit de TMK, așa cum era firesc, primul care a luat cuvântul a fost directorul general al Diviziei Europene TMK, Adrian Popescu, omul și liderul de care se leagă capitole importante din istoria fabricii de la Slatina.
Astfel, după o scurtă introducere în care a ținut să le mulțumească tuturor celor prezenți, partenerilor de afaceri, autorităților locale și centrale, dar și înalților reprezentanți ai Guvernului și Parlamentului României, Adrian Popescu a ținut să precizeze că: „Ținta noastră a fost și a rămas piețele cu un nivel ridicat de tehnicitate – Europa și America, fapt pentru care a devenit clar că singura noastră șansă de a performa era să creștem semnificativ ponderea produselor premium în portofoliul nostru. (…) Prin urmare, în urmă cu doi ani și jumătate, aici, la Slatina, am pus în funcțiune prima etapă a acestui program – premium, și anume: Secția de Țevi pentru Cilindri Hidraulici și componente auto. (…) Astăzi facem publică inaugurarea unui efort și devotament uriaș al echipei tehnice și comerciale care a realizat într-un termen scurt, probabil cel mai ambițios proiect al nostru de investiții și cu cel mai mare impact pozitiv, economic, social și de mediu al TMK în România. Acest proiect a fost posibil prin implicarea unei echipe multinaționale care a inclus colegi din direcția tehnico-operațională, serviciile tehnice al TMK din Federația Rusă, precum și suportul de marketing din partea colegilor din echipele comerciale ale diviziilor europene din România, Italia, Germania și Statele Unite ale Americii”.
În încheierea discursului său, după felicitările adresate lui Cristian Drînciu, directorul general adjunct al Diviziei Europene TMK, pentru coordonarea integrală a proiectului implementat, Adrian Popescu a ținut să sublinieze faptul că: „În viitorul apropiat avem și alte proiecte la fel de mari și extrem de ambițioase, proiecte în care echipa de managemant crede puternic și este determinată să le realizeze cu succes, în vederea atingerii țintelor propuse”.

CRISTIAN DRÎNCIU, omul de lângă Adrian Popescu!
Cristian Drînciu este directorul general adjunct operațiuni al TMK ARTROM și, totodată, cel care s-a ocupat îndeaproape, până la ultimul detaliu, de proiectul desăvârșit la Slatina, începând cu fazele de proiectere, continuând cu cele de avizare și, în final, implementare.
„Noua secție de tratamente termice este visul foarte vechi al colectivului tehnic din TMK ARTROM și ne bucurăm că împreună am putut să inaugurăm acest măreț obiectiv. Noua secție de tratamente termice constă într-o linie de tratamente termice, o uzină de tratare a apei și o mașină de îndreptare la cald a țevilor, după tratamentele termice. (…) Linia de tratamente termice constă în două cuptoare de încălzire, un cuptor care efectuează încălzirea în vederea călirii, și un cuptor care efectuează încălzirea în vederea revenirii. De asemenea, avem două instalații de călire, una de tip spray și una prin imersie într-un tanc special realizat. Operația de îndreptare la cald este integrată în fluxul de tratament, utilizând o mașină de îndreptat la cald, de ultimă generație. Apa folosită pentru un astfel de complex este furnizată de o uzină de tratare a apei, construită special pentru acest proiect”.

SORIN DIMITRIU: „Grupul TMK face parte, astăzi, din primele companii europene care au o astfel de capacitate tehnologică, ceea ce conferă și municipiului Slatina o poziție extraordinară”
Invitat special la evenimentul derulat vineri, 16 februarie 2018 la TMK, Sorin Dimitriu – președintele Camerei de Comerț București și, totodată, președintele Uniunii Balcanice a Metalurgiștilor a avut la rându-i un mesaj pentru liderii companiei, ținând să accentueze, printre altele, faptul că: „Performanța reușită este una formidabilă, iar Grupul TMK face parte, astăzi, din primele companii europene care au o astfel de capacitate tehnologică, ceea ce conferă și municipiului Slatina o poziție extraordinară. De asemenea, proiectul de astăzi este o mare bucurie pentru România. Se confirmă astfel niște adevăruri care nu întotdeauna sunt recunoscute… Faptul că investitorul a preferat să facă o astfel de investiție deosebit de importantă, aici, la Slatina, pentru mine înseamnă credibilitate în mediul de afaceri românesc. În plus, se dovedește și faptul că aici sunt specialiști de mare performanță, ceea ce este o mare realitate…”.
DMITRIY PUMPYANSKIY, președintele Consiliului de Administrație al TMK, vine cu plăcere, acasă, la Slatina
Unul dintre oamenii care decide politicile economice ale companiei TMK, care apreciază de fiecare dată investițiile de la Slatina, este Dmitriy Pumpyanskiy, președintele Consiliului de Administrație al TMK. Domnia-sa nu a ratat nici evenimentul de inaugurare a secției din 16 februarie, acolo unde a precizat următoarele:

„TMK este cel mai mare producător de ţevi la nivel global, iar TMK ARTROM reprezintă un proiect strategic asumat de noi. De când suntem prezenţi în România, din 2001, de aproape 18 ani, am reuşit să reclădim o industrie copusă din două companii: TMK ARTROM şi TMK REŞIŢA. În toţi aceşti ani, noi am continuat un proces amplu de dezvoltare, de îmbunătăţire, în acord cu tendinţele pieţii şi ale perspectivelor. Am inaugurat o noua facilitate metalurgică, o secție unde realizăm produse de înaltă tehnologie. Această experienţă pozitivă în spaţiul favoabil al mediului de afaceri din România, ne oferă încrederea de a continua cu un nou capitol de investiţii şi tranformarea TMK ARTROM în producătorul premium de ţevi în industria de aplicare. În 2015, am început producţia a diferite forme de ţevi pentru industria ingineriei mecanice. În 2017, am fost parteneri ai DACIA RENAULT, oferind produse pentru cinci modele de maşini. Investiţiile noastre în subsidiarele din România ajung la suma de 200 milioane de euro. Așadar, putem spune că suntem o poveste de succes în industria românească” (traducere engleză: George Pițulescu)
Guvernul României salută, prin vicepremierul Paul Stănescu, investițiile TMK
Pe lista oficialităților centrale și locale prezente la Slatina s-a aflat și vicepremierul, ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu. Originar din Olt, acolo unde ocupă o funcție în cadrul unui partid politic, demnitarul a ținut să-i asigure pe cei de la TMK că toate acțiunile companiei, derulate în România, vor beneficia de susținere guvernamentală.
„Suntem, astăzi, aici, la Slatina, în casa unui lider mondial în ceea ce priveşte producţia de ţevi de oţel, iar lucrul acesta nu poate să fie decât o mare bucurie. Ca reprezentant al Guvernului vreau să vă asigur de toată disponibilitatea noastră, acest guvern lucrează în continuare pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri pentru toţi investitorii, români sau străini şi sigur, Guvernul e obligat să pun la dispoziţia investitorilor foarte mute lucruri şi în primul rând, infrastructura. De asemenea, proiectul privind drumul expres Craiova-Balş-Slatina-Piteşti este în procedură de achiziţie publică. Sunt patru tronsoane şi deja înţeleg că două au fost achiziţionate – partea de proiectare şi execuţie. Acest lucru înseamnă că la sfârşitul acestui an, începutul anului viitor, se poate intra în pâine”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.