Acasă Actualitate Un altfel de Centenar la Corabia. Cu un an mai mult

Un altfel de Centenar la Corabia. Cu un an mai mult

154

2018 este anul Centenarului Marii Uniri a României, dar un corbăbian împlinea un an în anul care a unit marea ţară. Sergentul în rezervă Iulian Barbu a împlinit 101 ani, pe 7 februarie a.c. Primăria oraşului Corabia, prin persoana primarului Iulică Oane, l-a aniversat pe eroul corăbian. Acesta a primit, din partea primăriei o sumă de bani şi un tort cu mesajul: „101 – La mulţi ani!”.

„Domnul Barbu Iulian din oraşul Corabia, cartier Celei, a implinit ieri 7 februarie, venerabila vârstă de 101 de ani. Sergentul în rezervă a fost incorporat în data de 01.03.1939 şi a făcut parte din Regimentul 10 Cavalerie, Sibiu. Din anul 1940 a ajuns la Statul Major General în Bucureşti la Regimentul de Gardă.
Domnul Barbu a fost sărbătorit de rudele apropiate dar şi de domnul primar Oane Iulică care i-a înmânat o sumă de bani din partea Primăriei Oraşului Corabia şi a Consiliului Local Corabia. Vă respectăm şi avem profundă recunostintă, pentru ca aţi onorat drapelului naţional al României în timpul celui de al Doilea Război Mondial, stimate domnule Barbu Iulian. LA MULŢI ANI! 1001 ani vă dorim!”, spun reprezentanţii Primăriei Corabia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.