Acasă Actualitate Poliţia Locală, un model şi pentru Poliţia Municipală

Poliţia Locală, un model şi pentru Poliţia Municipală

757

Oamenii îi văd în stradă. Sunt acolo unde sunt chemaţi. Răspund prompt de fiecare dată. Sunt poliţiştii de la Poliţia Locală Slatina, mai vizibili decât cei de la Poliţia Municipală. O instituţie care nu are nimic de ascuns. Condusă de Adrian Pop, aceasta emite, periodic, rapoarte de actvitate. Rolul media e doar de popularizare a acestora şi de a-i convinge pe cetăţeni că investim prin plata de impozite şi taxe în poliţia locală. Banii sunt folosiţi în interes public.

Serviciul Public Direcţia Poliţia Locală Slatina prezintă un raport de activitate pentru perioada
12 ianuarie 2018 – 05 februarie 2018, perioadă în care au aplicat 304 sancţiuni contravenţionale, din care cele mai multe, 253, au vizat abateri de la OUG nr.195/2002, după cum urmează:
168 sancțiuni aplicate pentru opriri neregulamentare; 20 sancțiuni contravenționale pentru staționare neregulamentară; 35 sancțiuni contravenționale pentru acces interzis; 15 sancțiuni aplicate pietonilor care s-au angajat în traversarea prin loc nepermis; 10 sancțiuni aplicate pentru încălcari ale normelor legale privind circulația vehiculelor cu masă autorizată de peste 3,5 tone pe drumurile din municipiul Slatina- lipsă autorizație specială de transport; 5 sancțiuni aplicate pentru conducerea unui vehicul cu tracţiune animală neînregistrat.
Au mai fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, 8 sancțiuni aplicate pentru consum de alcool în locuri publice și 3 pentru participare și provocare la scandal. Sancţiunile au fost aplicate pentru încălcarea unor articole din Legea nr. 61/1991. De asemenea, pentru încălcarea HCL nr.490/2014, au fost aplciate 39 sancțiuni contravenționale, respectiv: 2 sancțiuni contravenționale aplicate pentru defrișare de arbori, arbuști de pe domeniul public, 4 sancțiuni contravenționale aplicate pentru oprirea în alveolele special create pentru mijloacele de transport în comun și 5 sancțiuni aplicate pentru parcare pe trotuare amenajate, 18 sancțiuni aplicate pentru exercitarea activității de comerț fără achitarea taxelor aferente, 5 sancțiuni aplicate pentru expunerea, vînzarea și prestarea serviciilor în zona căilor de acces si pe spații verzi, 5 sancțiuni aplicate pentru blocarea căilor de acces la proprietate.
Cuantumul amenzilor aplicate a fost de 80.585 lei.

„Ţinând cont de faptul că, începând cu luna martie a acestui an, vor fi reluate activităţile de ridicare a autoturismelor staţionate/parcate neregulamentar, poliţiştii locali vor avertiza conducătorii auto asupra acestor activităţi. În vederea decongestionării drumurilor publice și a locurilor de parcare, asigurarea parcării vehiculelor în condiții de siguranță, începând cu această săptămână, vor fi demarate acțiuni care au ca scop identificarea vehiculelor presupuse a fi abandonate sau fără stăpân aflate pe domeniul public. Trebuie să reamintim proprietarilor de autoturisme faptul că, la data de 22.12.2017 a fost aprobat prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Slatina, Regulamentul privind activitatea de ridicare, transport, depozitare și restituire a vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public/privat al municipiului Slatina.”, afirmă conducerea instituţiei într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.