Acasă Editorial Pe 26 ianuarie, Liviu Voiculescu…

Pe 26 ianuarie, Liviu Voiculescu…

307
      …candidează într-o ecuație complicată pentru poziția de lider al opoziției de la Olt, și totodată, solidar pentru funcția de președinte al Organizației Județene a Partidului Național Liberal. Trebuie spus, înaintea oricăror alte exprimări, că Liviu Voiculescu este în această situație în urma unei conjuncturi nefericite: decesul din 13 octombrie al lui Ion Costel Moisescu a dus la vacantarea postului, printre altele…
Iată că după o amânare a datei organizării alegerilor în cadrul filialei oltene, cei de la Centru au decis să fixeze 26 ianuarie – data alegerilor. Într-o măsură, a contat și achitarea candidatului, din urmă cu câteva săptămâni, într-o cauză penală, unde acesta a dovedit instanței de fond nevinovăția sa. De ce nu au mai candidat și alții pentru președinția PNL Olt? Este o întrebare… Dar, răspunsul, acum, contează mai puțin…
Liviu Voiculescu are o șansă aproape istorică: poate fi un bun președinte, numai dacă îndeplinește câteva condiții minime. Obligatorii în același timp! În mandatul său, oamenii nemulțumiți de actuala guvernare, trebuie să priceapă că opoziția, la modul cum PSD face politică astăzi, este la liberali! E nevoie de impunerea unui spirit de echipă, de desființarea tuturor structurilor parazitare, care astăzi au sufocat, pe diverse paliere, funcționarea structurii liberale de la Olt. O despărțire de trecut este, iarăși, un imperativ! Dar nu de trecutul lui Moisescu, ci puțin mai în spate, de acea perioadă când liberalismul de la Olt s-a aflat în zodia compromisurilor făcute de Știrbu și Ciugulea, chiar… Sunt în memoria celor care vor să țină minte, episoade celebre când comunicatorii liberali mimau opoziția pentru electorat, niciodată atât de slab pregătit, cum era considerat.
Vreau să cred că Voiculescu va fi omul care va face pasul spre primarii liberali, spre aleșii din consiliile locale, chiar dacă știe că astăzi, unii dintre ei, sunt în relații de concubinaj cu interesul imediat, aflat în zona pesedistă. O vreme a împăcării e iminentă, iar cu un PSD care tinde să devină nefrecventabil, nu sunt mulți cei care să-și declare public apartenența la socialism. E vorba doar de interes imediat.
Altfel, pasul spre împăcarea istorică dintre liberali și pedeliști nu a fost făcut până acum. Oltul poate fi altceva decât propovăduieștre, pe la București, revanșard, domnul Șică (Ludovic Orban). Nu cred că-l va certa nimeni dacă va pricepe că Siminica Mirea, senatorul liberal în funcție, e un prieten al partidului, dar un adversar al jocurilor meschine, făcute într-un secretariat dominat de bârfe fundamentale, transformate din cele originale, izvorâte din șanțul drumului de țară al neamului românesc…
Cele de mai sus nu sunt sfaturi pentru Liviu Voiculescu! Departe gândul de așa ceva. Are de partea sa suficientă instrucție și școală a vieții. Însă, nu ar trebui să creadă nici măcar o singură clipă, că din relațiile bune pe care poate să le aibă cu tovarășii din stânga, la vremea decontului, va avea vreun câștig de cauză.
Pe 26 ianuarie, la Olt, liberalismul poate începe un nou proces istoric! Dar, tot în același timp, poate să continue, cu succes, ce a fost cândva! Înainte de Moisescu, după cum aminteam câteva rânduri mai sus. Rămâne de văzut!!!
Articolul precedent„Taxele și impozitele rămân la același nivel ca și în anii trecuți, dar am crescut, în schimb, gradul de colectare”
Articolul următorPoliţia, în acţiune!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here