Acasă Cultură Mica Unire, sărbătorită la Biblioteca Judeţeană

Mica Unire, sărbătorită la Biblioteca Judeţeană

238

Timp de două zile, la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu”, din Slatina, au loc activităţi ce se desfăţoară cu prilejul Unirii Principatelor Romane sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza – 24 Ianuarie. Toate evenimentele consumându-se în holul instituţiei şi sunt organizate în colaborare de catre secţiile: Beletristică, Non-beletristică, Sectia de copii, Biblioteca Engleză, Înscriere si Periodice.

Astfel, în prima zi, luni, 22 ianuarie a.c., a avut loc, cu începere de la ora 09.00, activitatea intitulată „În prag de Centenar” şi au participat elevii clasei a IX-a A, Liceul cu Program Sportiv, alături de prof. Ene Sorina şi prof. Angelescu Nicoleta. Elevii au puut urmări prezentarea evenimentului din punct de vedere istoric, un film documentar, „24 Ianuarie – Unirea Principatelor Romane”, o dramatizare, „Moment de evocare a Unirii Principatelor Romane”, şi au mai avut loc recitări şi o expoziţie de carte.
Tot luni, de la ora 12:39, a avut loc activitatea: „159 de ani de la Mica Unire”, la care au
participat elevii clasei a V-a, de la Liceul cu Program Sportiv, alături de prof. Sora Carlla Daniela. Au avut loc o prezentare a evenimentului din punct de vedere istoric, vizionare prezentare power-point şi o expoziţie de carte.
În a doua zi a evenimentelor, pe 23 ianuarie, de la ora 10:45, are loc evenimentul: „Mica Unire pentru cei mici”, la care participă elevii clasei pregatitoare B, Colegiul National Vocaţional „Nicolae. Titulescu”, alături de prof. Şerban Nicoleta. Elevii vor urmări o prezentare a evenimentului din punct de vedere istoric, vor colora o hartă a României, vor urmări o dramatizare „Moş Ion Roată si Unirea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.