Acasă Cultură 168 de ani de la naşterea poetului nepereche. Eminescu, omagiat la Slatina

168 de ani de la naşterea poetului nepereche. Eminescu, omagiat la Slatina

115

Ziua de 15 ianuarie nu este una ca oricare alta, ea a devenit simbol cultural. La 15 ianuarie 2011, s-a sărbătorit prima dată Ziua Culturii Naţionale. Această zi vine ca o mulţumire faţă de cultura naţională şi de poetul naţional al românilor, scriitorul, ziaristul, gânditorul, analistul politic, Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889- să nu uităm asta niciodată). Ziua este un prilej ca toţi să ne reamintim versurile poetului, să le recită, să le cântăm, să nu le lăsăm niciodată să moară.
Mihai Eminescu este singura instituţie de cultură, care nu va putea fi niciodată desfinţată! Luni, 15 ianuarie 2018, în ziua în care se împlineau 168 de ani de la naşterea sa, poetul nemuririi noastre nu a fost uitat. Centrului Cultural „Eugen Ionescu” Slatina şi tinerii şi personalul angajat din DGASPC Olt, au realizat un medalion dedicat Zilei Naţionale a Culturii.
Atât la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu”, cât şi la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, Mihai Eminescu a fost omagiat prin momente artistice, recitări ale poeziilor sale. La instituţia care poartă numele părinteţui teatrului absurd, au avut lor recitări din cele mai importante poezii. Copiii au purtat costume feerice, de prinţese şi prinţi, iar Mihai Eminescu a putut fi prezent prin persoana actorului Remus Iordache. Vizibil emoţionată de prestaţia artistică a micuţilor, Rădiţa Piroşca, directorul DGASPC Olt, a spus câteva cuvinte despre importanta evenimentului şi necesitatea de păstra mereu viu pe Eminescu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.