Acasă Actualitate 2017 – Investiţii majore în Dezvoltarea Urbană a Slatinei

2017 – Investiţii majore în Dezvoltarea Urbană a Slatinei

379

Anul 2017 a fost un an al schimbării la faţă a municipiului Slatina. Un prim an din cei mulţi care vor urma, toţi dedicaţi înfrumuseţării oraşului şi dezvoltării lui. În anul ce tocmai s-a încheiat, SC Dezvoltare Urbană Slatina, a avut câteva proiecte majore: reamenajarea Parcului Piteşti, reamenajarea zonei din jurul Monumentului Ecaterina Teodoroiu şi reamenajarea părculeţului de la BCR. Societatea are ca domeniu principal de desfăşurare activităţi ce țin de întreţinere peisagistică a municipiului reședință de județ, iar ca activităţi secundare toate lucrările necesare pentru realizarea obiectului privind întreţinerea, dezvoltarea şi amenajarea parcurilor, a spaţiilor verzi, a locurilor de joacă, a fântânilor arteziene şi pentru dezvoltarea urbană.

Un parc nou pentru Slatina
La începutul verii anului 2017, la Parcul Piteşti au fost demarate lucrările de reamenajare a parcului Parcul beneficiază în prezent de o nouă cale de acces, o pasarelă ce vine veni dinspre bulevardul Nicolae Titulescu şi astfel facilitează accesul în parc. Din toamnă, parcul a redevenit locul preferat al celor care caută o oază de linişte, un loc frumos, în care să-şi petreacă timpul liber. Proiectul de reamajare a cuprins şi schimbarea mobilierului din parc, amenajarea de noi spaţii verzi, înlocuirea coşurilor de gunoi, amplasarea a două mese de tenis de masă, precum şi amenajarea unei scene pentru spectacole în aer liber. Parcul mai fusese reamenajat în anul 2008, după zeci de ani în care nu mai fusese băgat în seamnă. S-a ajuns în situaţia de a investi într-o nouă cale de acces spre parcul respectiv în urma unui diferend legat de proprietarul privat al terenului din zona limitrofă, care a condiţionat folosinţa bunului pe care îl deţine de realizarea acestei investiţii.

Esplanada, reabilitată
pre finalul verii anului trecut, un proiect de schimbare a înfăţişării oraşului a fost cel de reabilitate a esplanadei din centru Slatinei, proiect demarat de aceeaşi firmă Dezvoltare Urbană Slatina. În cadrul acestui proiect s-au înlocuit peste 600 de plăci de granit, care aveau probleme, cu unele noi sau au fost rearanjate (350 de plăci noi şi 300 au fost înlocuite). În ultimii ani, esplanada a suferit deteriorări. Lucrătorii firmei au muncit intens pentru noul aspect al esplanadei. Reabilitarea s-a făcut accelerat, pentru ca slătinenii şi invitaţii să se poată desfăşura pe esplanadă în perioada 15-17 septembrie 2017, la Festivalul Internaţional de Umor „Oltenii şi Restu’ Lumii”.
Esplanada a fost realizată în anul 2007, când întreg locul a fost reamenajat după un proiect modern. Concomitent, a fost amplasat un aranjament floral în partea nordică a Casei Căsătoriilor, special pentru tinerii căsătoriţi, care îşi vor face pozele de cununie lângă acest inedit obiectiv.

Zona Monumentului Ecaterinei Teodoroiu, mai frumoasă
În 2017, anul în care s-au împlinit 100 de ani de la moartea „eroinei de la Jiu”, Ecaterina Teodoroiu, monumentul acesteia a fost repus în valoare. Zona care înconjoară monumentul a fost reamenajată de SC Dezvoltare Urbană Slatina, care, după două săptămâni de muncă şi implicare, a reuşit să pună în valoare primul monument din ţară dedicat Ecaterinei. Au fost reabilitate aleile din jurul monumentului, peste care au fost montate pavaje noi, au fost plantaţi arbori decorativi, pentru a avea o zonă verde, au dispărut bălăriile, care începuseră să ascundă statuia.

Zona de la BCR, remenajată
În toamna anului 2017, SC Dezvoltare Urbană Slatina s-a axat pe derularea lucrărilor de reamenajare a parcului situat în zona BCR, vizavi de statuia ridicată în cinstea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Societatea a construit o pergolă asemănătoare cu un tunel, având o lungime de peste 150 de metri și care, în cele din urmă, va fi „îmbrăcată” cu foarte multe flori și plante agățătoare printre care și „mâna Maicii Domnului”. Mai mult, conform reprezentanților de la Dezvoltare Urbană Slatina, societate aflată în subordinea Consiliului Local Slatina, în aceeași zonă se va înlocui și mobilierul urban, prin amplasarea de băncuțe și coșuri de gunoi, vor fi montați stâlpi noi de iluminat, vor apărea pomișori și numeroase aranjamente florale, toate într-un decor de vis, pe un „covor” verde dat de gazonul ce va fi întreținut de un sistem de irigare prin aspersoare.
„Parcul din zona BCR avea nevoie de o nouă înfățișare, iar Slatina merită să aibă o față nouă. Prin urmare, echipa a venit cu un set de idei, ne-am consultat și în cele din urmă am făcut un proiect pe care l-am pus în practică. În momentul de față putem spune că suntem în grafic, timpul ne-a fost favorabil, iar lucrările s-au desfășurat conform programului asumat. Pergola este aproape gata, zilele următoare ne ocupăm de mobilierul urban, pregătim și pomișorii, aleea este și ea în proces avansat de finalizare, astfel încât, dacă vremea va ține cu noi, să putem fi gata în aproximativ două săptămâni. Tot atunci, vom aprinde și iluminatul festiv care va fi asigurat de miile de beculețe ce vor fi montate în zona respectivă, cu ocazia sărbătorilor de iarnă”, declara, la acea vreme, Alexandru Berechet, purtătorul de cuvânt al SC Dezvoltare Urbană Slatina.

Cele prezentate anterior nu sunt singurele proiecte ale SC Dezvoltare Urbană Slatina. S-au mai reamenajat şi părculeţul de vizavi de ACR, cele de pe Libertăţii şi din alte cartiere ale Slatinei. Între Monumentul Ecaterinei Teodoroiu şi Podul Olt, s-a construit un totem, pe care va scris un mesaj de bun venit în minicipiul Slatina.
Societatea are mai multe proiecte și îşi doreşte să le ducă la bun-sfârșit. Proictele se află pe drumul bun, iar acest lucru îi motivează și mai mult pe angajaţi. Slătinenii au avut încredere, iar SC Dezvoltare Urbană Slatina le mulțumeşte pentru suportul oferit, iar echipa de la DUS le promite un oraș mai verde și mai curat. Slatina va căpăta haine noi şi în 2018.
Slatina se schimbă, iar realitatea nu o poate contesta nimeni. Modul de administrare al orașului e altul decât a fost până mai ieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.