Acasă Actualitate Directorul Centrului Cultural Dobrosloveni, Lucian Stroe, vicepreşedinte al Asociației Naționale de Folclor...

Directorul Centrului Cultural Dobrosloveni, Lucian Stroe, vicepreşedinte al Asociației Naționale de Folclor din România

667

Anul 2017 s-a încheiat bine pentru folclorul oltenesc. Un coregraf oltean a obţinut, după multă muncă şi realizări profesionale, o funcţie importantă la nivel naţional. Coregraful Lucian Stroe, director al Centrului Cultural Dobrosloveni şi instructor al Ansamblul Folcloric „Flori de Romanați”, este, din 11 decmbrie 2017, vicepreşedinte al Asociației Naționale de Folclor din România. Motivarea numirii sale este consolidată de implicarea acestuia în promovarea folclorului românesc, atât pe plan naţional, cât şi pe plan mondial. Dobrosloveni, o comună administrată cum se cuvine, se află pe harta culturii populare româneşti, datorită aportului coregrafului oltean. La Dobrosloveni, se păstrează o serie de tradiţii, uitate în alte zole ale judeţului, datorită coregrafului Lucian Stroe şi a tinerilor pe care îi îndrumă. Zona Romanaţiului a fost reprezentată, în noiembrie, la la Târgul de Turism al României de la Romexpo, din Bucureşti, acolo unde ansamblul coordonat de acesta a fost piesa de rezistenţă.
Numirea sa în funcţia de vicepreşedinte al Asociației Naționale de Folclor din România a avut loc în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei, organizată la Palatul Culturii din Bistriţa.
Totodată, acolo a avut loc şi Simpozionul Naţional: „Cultura populară în vizorul instituţiilor de cultură”, unde au fost prezenţi directori de ansambluri folclorice din toate zonele etnografice ale României

Înainte de Crăciun, Lucian Stroe şi Andra Saiu au colaborat pentru a face un cadou tuturor iubitorilor de colinde. Aceştia au înregistrat colindul „Deschide uşa, creştine” şi au realizat şi un videoclip într-un lăcaş de cult!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.