Acasă Editorial Drum bun 2017! Să vii cu bine, 2018!

Drum bun 2017! Să vii cu bine, 2018!

192
Puține sunt orele rămase până la sfârșitul anului 2017. Un an greu, o națiune care s-a trezit… în februarie, atunci cânt șase sute de mii de oameni au ieșit în stradă, nu pentru avantaje, sporuri și alte drepturi materiale, ci pentru principii…
Starea de veghe a continuat pe tot parcursul anului. Ruptura dintre putere și România reală e vizibilă de pe Marte. Unii au încercat să ne convingă că albul e negru, și că negrul este un roz cu picățele verzi. Au dat legi în acest sens, au afectat bunul simț și rațiunea normală. Au călcat în picioare, considerând că lor li se cuvine…
La Olt, în 2017, nu s-a construit niciun centimetru de autostradă. O normalitate care nu aduce prea multă speranță. Doar o politică a forței de muncă. Căci, partidele de la putere sunt doar agenții de plasare a demnităților, pentru unii, pentru alții.
Pe 2018 trebuie să-l așteptăm cu încredere! Că legea va rămâne lege, că statul de drept se va trezi din letargie și va da de pământ cu toți șobolanii agățați de poala paltonului ponosit. Că în 2018 românii vor privi cu încredere în interior, nu așa cum astăzi se uită, cu speranță, în afară.
Tot spre anul așezat timid în capătul cărării, unde se află cel care abia se mai vede, trebuie fixată ființa demnității naționale în raport cu centenarul Marii Uniri. Un reper ce va trebui să ne găsească altfel decât acum. Ar fi păcat să spunem, la început de decembrie, „Cui folosește Marea Unire?”
Până atunci, înțelepciunea și sănătatea sunt indispensabil legate. Pentru fiecare dintre noi, pentru toți, ca națiune. Altfel, într-o stare de veghe, latentă în aceste zile, Ziarul de Olt vă spune „La Mulți Ani!!!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.