Acasă Cultură UN PRIMAR, DEPARTE DE OAMENI!

UN PRIMAR, DEPARTE DE OAMENI!

1445
        A fi om, e lucru mare, a fi primar, uneori, este doar o întâmplare. A înțelege să-ți respecți semenii ține de vocația sufletească. La unii se dezvoltă mai mult, la alții mai puțin. Iar în unele cazuri, e tragic: aceasta nu există deloc…
Ziarul de Olt își asumă, în cel mai scurt timp, să idențifice un astfel de caz. Un ales căruia răzbunarea, inutilă, îi e gust dulce și savoare, în același timp. Despre edilul dintr-o comună olteană și modul cum acesta înțelege să-și respecte semenii, veți citi, în scurt timp, în paginile ziarului de Olt.
Din păcate, articolul care urmează nu este o victorie a nimănui. E doar o constatare tristă, care definește omul și faptele lui…
Edilul este cel care semnează cu „P” în față, pentru primar, în comuna GHIMPEȚENI. Acesta, Mihail Anghel, nu a susținut, prin natura funcției, organizarea unui spectacol artistic în comuna pe care o conduce, fără a fi ales ca primar. Asta, după ce edilul ales Constantin Dobre, fusese demis de prefect în 5 decembrie a.c.
Contactat telefonic, Anghel găsește o explicație. Cum că cei de la GAL ar fi vrut spectacolul în Căminul Cultural, iar conducerea școlii nu a agreat locul de desfășurare. O motivație care nu are susținere în realitate, căci, unde poate fi mai frumos un spectacol, într-o comună, decât în Căminul Cultural?!
Dar, cel mai bine, întreaga poveste, o explică președintele de la GAL Vedea-Găvanu-Burdea, Constantin Ciobanu. Un OM. Înțelegător și iertător în același timp.
Citiți și trageți concluziile, fiecare dintre dumneavoastră!

Am prezentat spectacole cu membrii Ansamblului Folcloric ,,POARTA OLTENIEI”, din Maramureş la Constanţa, din Drobeta-Turnu Severin la Brăila, în majoritatea localităţilor partenere GAL, cu diferite ocazii, de asemenea apariţii la televiziuni: PRO TV, Antena 1, TVR 1, Antena 3, Favorit.
Întotdeauna, în apariţiile televizate, precum şi în participarea la diverse concursuri şi festivaluri, şi în cadrul localităţilor partenere, prezentarea a fost: Ansamblul Folcloric ,,POARTA OLTENIEI”, din comuna Ghimpeţeni, judetul Olt (de menţionat că nici un membru al ansamblului nu este din Ghimpeţeni). GAL Vedea-Găvanu-Burdea îşi are sediul în comuna Ghimpeţeni, într-un spaţiu al primăriei comunale, pentru care plătim chirie (care nu este deloc mică: 16.286,40 RON/an).
La solicitarea mai multor iubitori de folclor din localitate, am vrut să prezentăm, la Ghimpeţeni, pe scena Căminului Cultural, un spectacol al Ansamblului „POARTA OLTENIEI”, acum în preajma sărbătorilor de iarnă, considerând aceasta ca un dar oferit cetăţenilor, ca o bucurie, ar fi uitat de tristeţi şi necazuri preţ de câteva zeci de minute şi aceşti minunaţi copii din ansamblu ar fi primit de la Moş Craciun pachetele cu dulciuri într-un cadru festiv.
Am solicitat acordul conducerii actuale a primariei. Ce credeţi, răspunsul a fost: „NU!”. „DE CE, DOMNILOR CONDUCĂTORI?!,, Pentru că am dus numele şi renumele comunei Ghimpeţeni pe toate scenele din România şi la aproape toate televiziunile?! „DE CE?” Poate ştiţi voi, prieteni dragi: ,,DE CE ?!”

Prezentăm o parte din diplomele obţinute de Ansamblul ,,POARTA OLTENIEI”, în anul 2017:
– Primăria Municipiului Slatina – Premiul I la concursul ,,Căluşul românesc”;
– ISJ Teleorman – Premiul I la concursul internaţional ,,În paşi de dans”;
– CJ şi Primăria Tulcea – Diploma de excelenţă, la Festivalul Internaţional al păstoritului;
– CJ Balş – Diplomă pentru prezentare deosebită, la festivalul ,,Pomul vieţii”;
– Asociaţia Culturală a Artiştilor Constanţa – Diplomă de excelenţă;
– Primăria Curtişoara – diploma de excelenţă;
– CJ Olt – diplomă de excelenţă.
În calitatea de preşedinte, vreau să vă spun că GAL Vedea-Găvanu-Burdea nu îşi arogă meritul acestor diplome, Gal VGB nu face decât să sponsorizeze ansamblul, meritul revine copiilor.
Vă mulţumesc domnilor primari:
– Tiutiu Florin – Nicolae Titulescu
– Mirea Ionel – Crîmpoia
– Peligrad Titi – Şerbănesti
– Toma Ion Sorin – Movileni
– Lunganu Marian – Schitu
– Becheanu Alexandru – Mărunţei
– Rotaru Pantelie – Drăgăneşti – Olt
– Soare Nicolae – Dăneasa
– Popescu Marius – Gostavăţu
– Costea Vasile – Coteana
– Preoteasa Marius – Stoicăneşti
– Sîia Nicusor – Radomireşti
– Băluta Marian – Seaca
– Dobriţa Constantin – Mihăiesti
– Taifas Alexandru – Vâlcele
– Constantin Florian – Izvoarele
– Şofaru Ion – Văleni
– Manică Ion – Dobroteşti

Fără cotizaţiile primite de la dumneavoastră, nu ar fi existat Ansamblul Folcloric ,,POARTA OLTENIEI”, oricât ne-am fi dorit. Prin dumneavoastră., aceşti copii ne aduc satisfacţii şi bucurii.
Eu, CIOBANU CONSTANTIN – preşedinte GAL Vedea-Găvanu-Burdea, am onoarea, prin dumneavoastră, de a coordona şi îndruma acest ansamblu, pentru a ne reprezenta cu demnitate pe scenele ţării ca şi pe sticla televiziunilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.