Acasă Actualitate Petrică de la Drăgănești. Bun de deputat! Sau chiar ministru!

Petrică de la Drăgănești. Bun de deputat! Sau chiar ministru!

293

      România nu va fi salvată de cineva din afară! Tot noi trebuie să ne descurcăm cu această frumoasă țară, pe care o terfelim uneori, iar alteori îi cerem mai mult decât poate ea să ne dea. Uitând să dăruim la schimb.

Povestea lui Petrică, de la Drăgănești-Olt, o spune comunicatul de presă al poliției județene: „Un bărbat a predat polițiștilor din cadrul Poliției orașului Drăgănești-Olt un portofel găsit, aceștia restituindu-l proprietarului. Azi, 12 decembrie a.c, la sediul Poliției orașului Drăgănești-Olt, s-a prezentat Jumugă Petrică, din localitate, care a declarat că a găsit un portofel pe trotuarul din fața unei farmacii. Bărbatul a decis să predea polițiștilor portofelul, împreună cu documentele conținute și suma de 121 de lei, în speranța că aceștia vor identifica proprietarul. Polițiștii au acționat rapid, în mai puțin de 20 de minute identificând persoana căutată, care a ajuns în posesia bunului pierdut. Femeia le-a mulțumit polițiștilor pentru bucuria făcută în prag de sărbători. Totodată, Inspectoratul de Poliție Județean Olt mulțumește domnului Jumugă Petrică pentru gestul său, care a dat dovadă de spirit civic”.
Un gest frumos, făcut în prag de sărbători, de un om care nu a urmărit niciun scop ascuns. Altfel, când acum trei luni un jandarm de la IJJ Olt, aflat în situația lui Petrică, după predarea portofelului, a fost citat pe unitate, pentru fapta sa. Întrucât Petrică nu e jandarm, noi îl recomandăm cu prisosință! Celor care, uneori, nu mai cred în oameni. Locul lui e lângă Dan! Alergătorul de cursă lungă, de la Slatina, care acum două zile a sărit în apele înghețate ale Oltului pentru a salva o fată rătăcită de la înec. Câți ca Petrică, câți ca Dan?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.