Acasă Politic Siminica Mirea, interpelare către premierul Tudose

Siminica Mirea, interpelare către premierul Tudose

136

Recent, senatorul Siminica Mirea a formulat o interpelare către premierul Mihai Tudose, referitoare la proiectul de lege pentru reglementarea sistemului de redevenţe al concesiunilor resurselor minerale, petroliere şi hidrominerale.

„În data de 02 octombrie a.c, Ministerul Economiei a supus dezbaterii publice proiectul de lege pentru reglementarea sistemului de redevenţe al concesiunilor resurselor minerale, petroliere şi hidrominerale1, proiect care reglementează sistemul de redevenţe la care sunt obligaţi titularii de: concesiuni miniere, concesiuni petroliere, concesiuni ale resurselor hidrominerale şi apelor de masă, etc. Modificările, aşa cum sunt menţionate în Expunerea de motive, urmăresc, în principal: sistematizarea redevenţelor pe domeniile, separarea redevenţelor completarea cadrului normativ, actualizarea cotelor de redevenţă, pornind de la experienţa acumulată de autoritatea competentă în urma aplicării prevederilor Legii Minelor nr. 85/2003 şi Legii Petrolului nr. 238/2004.
În conformitate cu prevederile art. 11, «Soluţionarea litigiilor în legătură cu interpretarea şi executarea prevederilor prezentei legi este de competenţa instanţelor din România, dacă părţile nu au convenit soluţionarea pe cale arbitrală. In litigiile cu elemente de extraneitate părţile pot conveni asupra competenţei, inclusiv a instanţelor arbitrale internaţionale»”, se arată în textul interpelării.

Astfel, senatorul îi solicită premierului Mihai Tudose să-i comunice informaţii privind valoarea redevenţei pentru licenţele de exploatare, aflate în derulare în anul 2017 şi referitor la mandatul de reprezentare juridică acordat de Ministerul Finanţelor Publice consortiului format din societăţile de avocatură „Lalive Avocats” şi „Leaua şi Asociaţii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.