Acasă Actualitate Senatorul Siminica Mirea, aşteaptă răspunsuri de la ministrul delegat pentru Fonduri Europene...

Senatorul Siminica Mirea, aşteaptă răspunsuri de la ministrul delegat pentru Fonduri Europene şi ministrul Mediului

88

Într-o şedinţă recentă, senatorul Siminica Mirea a adresat o întrebare ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, care a avut ca obiect stadiul aprobării a patru proiecte depuse de Agenţia pentru Protecţia Mediului Olt, proiecte care vizează conservarea biodiversităţii din zonele protejate ale judeţului.

„Agenţia pentru Protecţia Mediului Olt în parteneriat cu două ONG-uri, Asociaţia pentru o Românie Deschisă şi Grupul pentru Promovarea Tineretului Oltenia, au depus cereri de finanţare în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare, Axa Prioritară IV, pentru patru proiecte. Acestea sunt: 1. Cod SMIS 102852: «Asigurarea stării de conservare favorabile a speciilor în contextul dezvoltării durabile a comunităţilor locale prin implementarea planului de management al ariei naturale protejată ROSPAo135 Nisipurile de la Dăbuleni”; Nr. DGPIM 80268/2016.
2. Cod SMIS 102852: „Menţinerea stării de conservare favorabilă a speciilor pentru care a fost declarat situl Natura 2000 ROSCIO3 7 6 Râul Olt între Mărunţei şi Turnu Măgurele, în contextul implementării planului de management”, Nr. DGPIM 80098/2016.
3. Cod SMIS 102844: „Creşterea gradului de protecţie şi conservare a biodiversităţii prin implementarea Planului de management al Sitului NATURA 2000 ROSPAo106 Valea Oltului Inferior», Nr. DGPIM 79666/2016; Apel 9/4/1 „Creşterea gradului de protecţie conservare a biodiversităţii prin măsuri de management adecvate şi refacerea ecosistemelor degradate”.
4. Cod SMIS 106508: „Planificarea şi implementarea unui management proactiv prin realizarea planului de management al ariei naturale protejată ROSCIO372 Dăbuleni – Potelu”, Apel 9/4/1 «Creşterea gradului de protecţie conservare a biodiversităţii prin măsuri de management adecvate şi refacerea ecosistemelor degradate”, se arată în întrebarea formulată.

Senatorul doareşte ca ministrul delegat să îi comunice răspunsuri referitoare la stadiul celor patru proiecte şi valoarea proiectelor depuse, având în vedere faptul că în perioada de evaluare va fi actualizată în funcţie de conţinutul acestora.

De asemenea, senatorul se maia dresează şi viceprim-ministrului, ministru al Mediului, Graţiela Gavrilescu: „Stimată D-nă Vice-Prim Ministru, pentru proiectul «Asigurarea stării de conservare favorabile a speciilor în contextul dezvoltării durabile a comunităţilor locale prin implementarea planului de management al ariei naturale protejată ROSPA0135 Nisipurile de la Dăbuleni», având în vedere faptul că aceasta se află pe raza judeţelor Dolj şi Olt. Aria Nisipurile de la Dăbuleni se află pe teritoriul administrativ al judeţelor Olt (Grojdibodu, Gura Padinii, Ianca) şi Dolj (Călăraşi, Dăbuleni). Ţinând cont de Ordinul ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor nr. 1196/2016 – aprobarea Planului de management şi a Regulamentului sitului Natura 2000 ROSPAo135 Nisipurile de la Dăbuleni şi al ariei protejate de interes naţional 2.667 Casa Pădurii din Pădurea Potelu, a constituit acesta un impediment în evaluarea proiectelor?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.