Acasă Politic Siminica Mirea reacţionează: „Senatul nu este proprietatea lui Tăriceanu!”

Siminica Mirea reacţionează: „Senatul nu este proprietatea lui Tăriceanu!”

147

În urma aventurii celor doi şefi ai Camerelor Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, care au răspuns comunicatului de presă al Departamentului de Stat al SUA, fără a consulta plenul reunit al Parlamentului, senatorul de Olt, Siminica Mirea, reacţionează. Mirea spune că cei doi lider politici au comis un abuz prin atribuirea comunicatului comun parlamentarilor. Senatorul se adresează, în special, şefului Camerei Superioare a Parlamentului, printr-un comunicat de presă:

„Senatul României nu este proprietatea lui Călin Constantin-Anton Popescu Tăriceanu!
Cineva trebuie să le spună să înceteze! Să se oprescă şi să lase instituţiile statului român în pace! Până atunci, fac eu acest lucru, ca un semn de protest împotriva mesajului de răspuns pus în sarcina Parlamentului României, expus de preşedinţii celor două camere, ca replică la comunicatul Departamentului de Stat al SUA.
La elaborarea acestui comunicat, membrii Senatului României nu au fost consultaţi, nu s-a cerut o opinie publică, nu a fost convocat plenul reunit, iar Senatul României nu a acordat un mandat preşedintelui acestuia.
Ca senator liberal, membu al Partidulu Naţional Liberal, susţin toate angajamentele euro-atlantice ale ţării. Militez pentru respect necondiţionat acordat statului de drept, libertăţilor cetăţeneşti şi valorilor constituţionale. Reiterez: «Senatul României nu este proprietatea lui Călin Constantin-Anton Popescu Tăriceanu!» Pe cale de consecinţă, aştept o poziţie de retragere a documentului pe care abuziv, Călin Constantin-Anton Popescu Tăriceanu, l-a atribuit tuturor senatorilor din Parlamentul României. În caz contrar, consider abuzul îndeplinit şi aştept instituţiile de drept public să se exprime şi să acţioneze conform pârghiilor constituţionale!
Acest atac virulent este unul împotriva statului de drept, înainte de a fi unul împotriva partenerilor strategici. Nu rezolvă nicio criză, adânceşte încrederea în credibilitatea externă pe care o au liderii ALDE şi PSD.
Data de 28 noiembrie 2017, este ziua unui afront la adresa României libere, a suveranităţii acestui stat. Este momentul când românii trebuie să înţeleagă că ALDE şi PSD sunt pe cale să ne scoată din Uniunea Europeană şi NATO, în condiţiile în care, la un moment dat, asemenea gesturi pot salva răspunderea decidenţilor din aceste două partide de rigorile legii penale.
reafirm şi trebuie să ţinem cu toţii minte: «Senatul României nu este proprietatea lui Călin Constantin-Anton Popescu Tăriceanu!»”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.