Acasă Administrație Dezvoltare Urbană Slatina, proiect după proiect, pentru modernizarea municipiului!

Dezvoltare Urbană Slatina, proiect după proiect, pentru modernizarea municipiului!

3643

          După finalizarea lucrărilor de reamenajare a Parcului Pitești, care din toamna acestui an beneficiază, printre altele, de o nouă cale de acces sub forma unei pasarele, după ce, ulterior, intrarea în municipiul Slatina, dinspre Podul Olt, cu tot cu monumentul ridicat în cinstea „eroinei de la Jiu” – Ecaterina Teodoroiu, a fost și ea reabilitată, în ultima lună, SC Dezvoltare Urbană Slatina s-a axat pe derularea lucrărilor de reamenajare a parcului situat în zona BCR, vizavi de statuia ridicată în cinstea domnitorului Alexandru Ioan Cuza…

Prin urmare, după curățirea perimetrului respectiv, a fost ridicată o pergolă asemănătoare cu un tunel, având o lungime de peste 150 de metri și care, în cele din urmă, va fi „îmbrăcată” cu foarte multe flori și plante agățătoare printre care și „mâna Maicii Domnului”.
Mai mult, conform reprezentanților de la Dezvoltare Urbană Slatina, societate aflată în subordinea Consiliului Local Slatina, în aceeași zonă se va înlocui și mobilierul urban, prin amplasarea de băncuțe și coșuri de gunoi, vor fi montați stâlpi noi de iluminat, vor apărea pomișori și numeroase aranjamente florale, toate într-un decor de vis, pe un „covor” verde dat de gazonul ce va fi întreținut de un sistem de irigare prin aspersoare.
„Parcul din zona BCR avea nevoie de o nouă înfățișare, iar Slatina merită să aibă o față nouă. Prin urmare, echipa a venit cu un set de idei, ne-am consultat și în cele din urmă am făcut un proiect pe care l-am pus în practică. În momentul de față putem spune că suntem în grafic, timpul ne-a fost favorabil, iar lucrările s-au desfășurat conform programului asumat. Pergola este aproape gata, zilele următoare ne ocupăm de mobilierul urban, pregătim și pomișorii, aleea este și ea în proces avansat de finalizare, astfel încât, dacă vremea va ține cu noi, să putem fi gata în aproximativ două săptămâni. Tot atunci, vom aprinde și iluminatul festiv care va fi asigurat de miile de beculețe ce vor fi montate în zona respectivă, cu ocazia sărbătorilor de iarnă”, a precizat, pentru Ziarul de Olt, Alexandru Berechet, purtătorul de cuvânt al SC Dezvoltare Urbană Slatina.
De asemenea, conform aceleiași surse, mai trebuie știut faptul că tot în această perioadă și alte părculețe amplasate prin diverse cartiere ale orașului sunt reamenajate de angajații de la DUS. Astfel, pe Libertății, Primăverii, Crișan, Cornișei, conform reprezentanților, s-au pus băncuțe, coșuri de gunoi, pavele și ronduri cu flori, lucrul acesta urmând să aibă loc și în alte zone ale orașului care permit astfel de lucrări…
„Avem mai multe proiecte și ne dorim să le ducem la bun-sfârșit. Suntem pe drumul bun, iar lucrul acesta ne bucură și, totodată, ne motivează și mai mult. Le-am cerut slătinenilor timp și încredere, le mulțumim pentru suportul oferit, iar noi, echipa de la Dezvoltare Urbană Slatina le promitem un oraș mai verde și mai curat”, a mai spus Alexandru Berechet.
De ținut minte!
Înființată la începutul acestui an, compania de utilitate publică – SC Dezvoltare Urbană Slatina SRL are ca domeniu principal de activitate desfășuarea activităţilor ce țin de întreţinere peisagistică a municipiului reședință de județ, iar ca activităţi secundare toate activităţile necesare pentru realizarea obiectului privind întreţinerea, dezvoltarea şi amenajarea parcurilor, a spaţiilor verzi, a locurilor de joacă, a fântânilor arteziene şi pentru dezvoltarea urbană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.