Acasă Politic Marius Iancu: „Cine se opune și de ce reformei fiscale?”

Marius Iancu: „Cine se opune și de ce reformei fiscale?”

154

Recent, într-o postare, pe pagina sa de socializare, deputatul Marius Iancu enumeră beneficiile noii reforme fiscale, promovată de partidul de guvernământ, care şi-a asumat lupta împotriva evaziunii fiscale şi nu numai.
„De ce o reformă fiscală care aduce beneficii pe termen scurt și lung, milioanelor de angajați din România este atât de criticată și foarte mulți încearcă să o ducă în derizoriu?
De ce se încearcă folosirea excesivă a termenului de „minciuna” și discursul agresiv în locul dezbaterilor și explicațiilor oficiale? Cui îi este frică de reforma fiscală și pe cine deranjează?
Există un singur răspuns- evazioniștii și multinaționalele care evită plata taxelor în România. Ele externalizeaza profiturile obținute în România către firmele mamă sau alte filiale din paradisuri fiscale și nu plăteau la timp sau deloc contribuțiile pentru angajați.
Sunt cinci măsuri în proiectul de modificare a Codului Fiscal care combat evaziunea și împiedică evitarea plății taxelor și contribuțiilor. Patru dintre aceste măsuri pentru stoparea externalizarii profiturilor multinaționalelor sunt prinse în Directiva Europeană 1164/2016 privind combaterea practicilor de evitare a obligațiilor fiscale, care a fost introdusă în noul proiect:
– limitarea deductibilității dobânzilor;
– introducerea impozitării la ieșire, previne erodarea bazei impozabile în cazul unui transfer de active în afară României;
– consolidarea regulii antiabuz, ce va permite autorităților române să refuze contribuabililor beneficiile fiscale obținute prin aranjamente abuzive;
– introducerea normelor privind societățile străine controlate ce au ca scop împiedicarea evitării plății impozitelor prin devierea către filiale din paradisuri fiscale.
O alta măsură este cea de extindere a confiscării mijloacelor de transport implicate în contrabanda cu tutun și alcool ( până acum se aplica doar la contrabanda cu carburanți).
Agenții economici corecți susțin modificările Codului Fiscal și felicit companiile naționale și multinaționale care au anunțat că vor prelua plata contribuțiilor angajaților și au explicat că salariile chiar vor crește cu câteva procente. Aceste companii respectă legile statului român și îi tratează cu respect pe angajații lor și pe români.”

Acesta mai spune că cifrele oficiale arată o industrie profitabilă, care aduce plus-valoare ţării:
„2017 a fost un an foarte bun pentru industria din România, iar acest lucru reiese din cifrele oficiale.
Producția industrială are un plus de 7,7%, în cele nouă luni ale acestui an, cel mai bun din ultimii 10 ani. Industria a avut o creștere cu 7,3%, cu o pondere de 23% din PIB, contribuind cu 1,7% la creșterea economica a României de 5,8%. Felicit și managementul companiilor de pe platforma industrială a Slatinei, Alro Slatina și TMK- Artrom. Acțiunile Alro Slatina au urcat la maximul ultimelor 6 luni. Numai în ultima lună au luat un plus de 60%. TMK -Artrom a realizat o cifră de afaceri de 756,8 milioane de lei, în creștere cu 33,4%, față de aceeași perioadă a anului trecut, și o majorare a profitului de paste patru ori după nouă luni. Toate acestea sunt rezultatele unei bune guvernări și al unui parteneriat stabil între Guvern și mediul de afaceri.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.