Acasă Actualitate ITM Olt – „Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele”

ITM Olt – „Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele”

413

Pe parcursul trimestrelor III şi IV 2017 s-a desfăşurat Campania Europeană pentru locuri de muncă sigure şi sănătoase 2017 cu tema „Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele”. Referitor la această temă, este precizat faptul că accentul este pus pe îmbunătăţirea securităţii şi a condiţiilor de muncă specifice diferitelor locuri de muncă. În Europa, forţa de muncă este îmbătrânită, iar conform statisticilor europene, vârsta de pensionare creşte. Există studii de caz, lucrări la nivel european, care consideră îmbunătăţirea condiţiilor la locul de muncă ca fiind foarte eficientă pentru productivitatea muncii. La Centrul Regional Târgu Jiu, în cadrul „Săptămânii europene pentru sănătate şi securitate în muncă” reprezentanţii I.T.M. Olt au prezentat două lucrări:
1. „Îmbătrânirea forței de muncă – provocare atât pentru angajatori, cât și pentru lucrători”, întocmită de: Cristian Valeriu Stanciu – I.T.M. Olt, Constantin Cristian Ungureanu – I.T.M. Olt, Gabriel Spaloghe – Sănătate Securitate în Muncă și Mediu, S.C. Bekaert Slatina S.R.L.
2. „Prelungirea vieții profesionale – provocări și măsuri pentru Banca Cooperatistă Albina Slatina“, întocmită de: Ionela Popescu – I.T.M. Olt, Florin Fumureanu – I.T.M. Olt, Ginel Gheorghe Petre – I.T.M. Olt. În data de 27.10.2017 la sediul I.T.M. Olt au fost prezentate lucrătorilor cu atribuții de securitate și sănătate în muncă ai angajatorilor reprezentativi din județul nostru, precum și reprezentanților serviciilor externe de prevenire și protecție, lucrările prezentate la simpozionul regional de la Targu Jiu și s-au transmis materialele de instruire şi informare elaborate de Inspecţia Muncii Bucureşti. În urma acestei campanii un număr de 10 unităţi si-au completat evaluarea riscurilor din perspectiva diversităţii vârstei, urmând ca și ceilalți să reevalueze riscurile sub acest context.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.