Acasă Actualitate Poliţia în acţiune!

Poliţia în acţiune!

180

În ultimul sfârşit de săptămână al lunii octombrie, poliţiştii rutieri au acționat, în cadrul unei acțiuni la nivel național, pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau substanțe psihoactive. Astfel, aceştia au aplicat peste 130 de sancțiuni contravenționale și 10 permise de conducere au fost reținute. La această acţiune au participat 41 de polițiști, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, pe raza județului Olt.
„În urma neregulilor constatate în trafic, polițiștii au aplicat 138 de sancțiuni contravenționale și au reținut 10 permise de conducere, 4 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului și 6 pentru alte abateri la regimul rutier. Totodată, au fost constatate 5 infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice. În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au efectuat peste 300 de testări etiloscopice.”, se precizează într-un comunicat de presă.
Câteva exemple ar fi: s-a depistat, pe raza comunei Poboru, un bărbat, de 46 ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un alt bărbat, din municipiul Slatina, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Valea Mare, a pierdut controlul direcţiei de mers şi a părăsit partea carosabilă. Acestuia i-a fost depistată o concentrație 0,92 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.