Acasă Actualitate Proiectul „Renaşterea Ceramicii de Vădastra – Poveşti in lut” produce rezultate bune

Proiectul „Renaşterea Ceramicii de Vădastra – Poveşti in lut” produce rezultate bune

122

Liceul Teoretic „Petre Pandrea”, din Balş, participă, la cea de-a X-a ediţie (2017-2018) a Concursului Naţional EUROSCOLA, cu proiectul „Renaşterea Ceramicii de Vădastra – Poveşti in lut”. Concursul este organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România (BIPE), în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Luni, 9 octombrie 2017, cu începere de la ora 14:00, în Sala „Europa” a Primăriei oraşului Balș, a avut loc atelierul de informare și valorizare a proiectului, prezentat de profesorii profesorii Dumitru Paul Daniel şi Lucian Truţă.
Despre ce au făcut, în ultimele săptămâni, în cadrul proiectului, despre importanța ceramicii din cultura Vădastra în contextul național și European, au vorbit elevele Maria Lăcraru (clasa a IX-a), Maria Jurebie (clasa a X-a) şi Madalina Lucșoreanu. După alocuţiunile elevelor, a urmat vizionarea unui scurt-metraj despre activitățile realizate şi un interviu cu profesorul Lucian Truţă. Întâlnirea s-a încheiat cu un scurt monolog, scris şi jucat de eleva Karolla Cazan.
Toţi cei interesaţi de cultura Vădastra, au putut merge la expoziţia realizată din piesele lucrate de elevi, cu începere de la ora 17:00, în sala „Paul Tudor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.