Acasă Actualitate Coaliția pentru Familie, scrisoare deschisă către președintele Senatului

Coaliția pentru Familie, scrisoare deschisă către președintele Senatului

108

„Domnului Călin Popescu –Tăriceanu
Președintele Senatului României

Comitetul de Inițiativă Cetățenească privind revizuirea Art. 48 alin. 1 din Constituția României, Coaliția pentru Familie, compusă din 38 de organizații non-guvernamentale,
Platforma civică pentru demnitate, drepturi și libertăți IMPREUNĂ, compusă din 1204 ONG-ri, intelectuali și personalități marcante de pe întreg teritoriul României și susținută de 7 organizații internaționale, vă solicită să luați act de sfidarea fără precedent în istoria recentă a României cu care clasa politică și autoritățile din România tratează inițiativa a 3 milioane de români, avizată de Curtea Constituțională a României.
Singura soluție pentru remedierea acestei desconsiderări grave a voinței juridice a poporului român de către clasa politică este punerea de urgență pe ordinea de zi a Senatului a legii ce face obiectul inițiativei noastre cetățenești, urmată imediat de legea privind stabilirea datei referendumului.
Această solicitare a noastră este perfect pertinentă, posibilă, legală și singura în măsură să șteargă palma dată poporului român prin desconsiderarea gravă de către clasa politică a voinței lui juridice.
Soluția de remediere a fracturii dintre autorități și milioanele de cetățeni este una singura: adoptarea de urgență a revizuirii art 48, alin. 1 din Constituția României și imediat a legii de stabilire a datei referendumului.
Învederăm atât Senatului cât și clasei politice românești că există lege în vigoare pentru organizarea referendumului, respectiv Legea 3/2000. Toată această buclă politico-legislativă artificial creată, referitor la modificarea Legii 3/2000, nu a înlăturat niciun moment caracterul ei de lege în vigoare, pentru organizarea unui referendum.
Orice altă amânare reprezintă un atac de maximă gravitate la adresa democrației, voinței populare și ordinii într-un stat de drept în care clasa politică este aleasă de popor și slujește intereselor naționale și democrației.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.