Acasă Actualitate „Sărbătoarea Nucului”, de la Curtişoara, la majorat!

„Sărbătoarea Nucului”, de la Curtişoara, la majorat!

219

Duminică, 1 octombrie 2017, a avut loc, la Curtişoara, ediţia a XVIII-a a „Sărbătorii Nucului”, care a avut loc în mai multe locuri ale comunei: pe izlaz, pe stadion şi în grădina de vară „La umbra nucului bătrân”. Ediţia din acest an a fost una aparte, un succes deplin al primarului Gheorghe Gănescu şi echipa sa de la primărie. Comunitatea locală a îmbrăcat un aer de sărbătoare, iar vremea a ţinut cu întreaga suflare a comunei, care s-a bucurat de spectacolul de muzică și dansuri populare oferit de soliștii și ansamblurile artistice locale şi judeţene, de soliştii de muzică populară sau uşoară. Organizatorii au pregătit multe surprize si pentru toate vârstele, motiv pentru care sărbătoarea a fost una de zile mari.

Gheorghe Gănescu, primarul care face
Aşa cum a promis la ediţia precedentă, primarul Gheorghe Gănescu a făcut o sărbătoare mai mare şi cu invitaţi de înalt prestigiu. Iubit de fiii satului şi cu emoţie în glas, primarul a ţinut să le mulţumească tuturor pentru încrederea de a-l alege în această funcţie şi le-a promis mai multe fapte şi mult mai puţine vorbe:
„Țin să vă mulțumesc că ați venit într-un număr atât de mare la sărbătoarea comunei. Asta înseamnă că Primăria și Consiliul Local se implică. Vreau să vă spun că în urmă cu un an mă urcam pe această scenă și vă spuneam că am semnat un contract de finanțare foarte important pentru comuna Curtișoara legat de canalizarea de care avem mare nevoie. E vorba de canalizarea pentru cele trei sate: Dobrotinet , Curtișoara și Pietriș, iar în momentul de față deja avem un kilometru de canal săpat. Vreau să vă informez că suntem cu reparațiile și modernizările la Dispensarul comunal în proporție de 90 la sută. Am început să lucrăm și la clădirea Primăriei, care, după cum știți, era într-o stare avansată de degradare și trebuia să o facem și pe aceasta. Am mai realizat încă șase kilometri de drumuri de exploatație agricolă și vreau să vă spun că nu s-a cheltuit niciun ban din bugetul local. Totul este din fonduri europene. Pentru satele Proaspeți și Linia din Vale aștept, din moment în moment, să fiu chemat la București să semnez contractul de finanțare pentru canalizarea pentru cele două sate și vreau să vă asigur că nu o să vă dezamăgesc sub nicio formă cu ceea ce v-am promis în campania electorală. Să știți că nu vreau să vin să mă plimb pe scenă să vă zic vorbe goale și să nu am fapte. Vreau numai fapte și vorbe mai puține”.
Proiectele primarului sunt multe şi mai putem aminti şi de hala fabricii MECHROM, unde se vor produce biciclete. Lucrările la această hală au început în martie 2017 și sunt estimate să se termine în martie 2019. Aici, lucra peste 400 de persoane. Primăria a primit cu braţele deschise acest investitor, deoarece pentru administraţia de la Curtişoara primează forța de muncă locală, iar veniturile obținute la bugetul local vor fi considerabile și vor permite dezvoltarea unor proiecte viitoare care să facă din comună o zonă atractivă. Un al proiect este dedicat sportului. Comuna are o echipă de fotbal performantă, care obţine rezultate bine, şi comuna beneficiază de un teren de sport modern. Baza sportivă, care se află într-o continuă modernizare are un lot format din 25 de jucători şi s-a putut aducerea a patru jucători, printre care și un portar. Administraţia locală doreşte o extindere a tribunelor și chiar o lățire a stadionului.

Curtişoara, în straie de sărbătoare
O sărbătoare în toată regula începe dimineaţa, aşa cu a început a XVIII-a ediţie a „Sărbătorii Nucului”, cu un concurs de cai, tracțiune și viteză, după care, pe stadionul comunei, iubitorii fotbalului au putut asista la un meci între echipa locală Oltul Curtișoara şi Viitorul Grădinile. Câştigătoare a fost echipa gazdelor, cu scorul 1-0. Grădina de vară „La umbra nucului bătrân”, a fost gazda spectacolului de dans şi muzică. Lângă această grădină se află Căminul Cultural, al cărui proiect de reabilitare şi modernizare a fost deja depus la AFIR Craiova.
Primii care au urcat pe scenă au fost tinerii membri ai Grupul Folcloric „Flori de măr”, din Curtişoara, urmaţi de Grupul Vocal „Oltencuțele Curtișoarei” şi Ansamblul Folcloric „Poarta Olteniei”. După spectacolul oferit de ansamblurile de juniori, a venit vremea ca seniorii comunei să fie premiaţi, şi anume, cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie au fost premiate pentru fidelitatea pe care au avut-o. Ansamblul ,,Doina Oltului” a urcat pe scenă oferind momente de muzică populară şi dansuri de fete, de băieţi şi mixte. Tot pe scenă a fost invitat şi Marius Oprescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, care a ţinut să spună:
„Cu toții suntem alături de dumneavoastră din respect, pentru că și dumneavoastră ați fost de fiecare data, când v-am solicitat ajutorul, alături de noi. Vă mulțumim pentru acest lucru și noi promitem că-l vom susține pe domnul primar în toate proiectele pe care și le propune. Este un primar adevărat și merită susținere și Curtișoara merită ușor, ușor să se transforme într-o comună modernă, europeană. La mulți ani și petrecere frumoasă”.

De asemenea au mai urcat şi oameni politici, parlamentari și șefi de deconcentrate: Virgil Delureanu – vicepreşedinte CJ, Cristian Ungureanu – directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, Marius Iancu – deputat, Sorin Brătoi și Ionuț Ivan, – managerii Spitalului de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, Emil Marinescu- – directorul Direcţiei Agricole Olt, Cornelia Sulger – consilier judeţean, Ion Bozgă – profesor universitar, Cătălin Grecu – consilier județean, Veronel Bolborea – directorul Direcției Sanitar- Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Daniel Bărbulescu – directorul general adjunct al Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 4 Sud-Vest Craiova, Iulian Nicolae – directorul executiv adjunct al Casei Județene de Pensii, Gheorghe Neacşa – comisar-şef al Gărzii de Mediu Olt, Viorel Pintea – directorul Şcolii Populare de Arte şi Meserii Slatina, dar şi membri din conducerea Tineretului Social Democrat Olt.

Seara s-a încheiat cu multă muzică populară şi uşoară. Pe scenă au urcat, pe rând, Gelu Voicu, Emilia Dorobanţu – fiică a Curtişoarei -, şi Emilia Ghinescu. După aceste momente muzicale, a urmat un spectaculos foc de artificii, care a durat aproapr 10 minute.
Ediţia din acest an a fost un adevărat succes al primarului Gheorghe Gănescu şi al Primăriei comunei Curtişoara. Până la ediţia viitoare, primarul are de bifat ca realizate proiectele pe care le are în derulare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.