Acasă Actualitate „REȚETĂ NAȚIONALĂ”

„REȚETĂ NAȚIONALĂ”

83
          Acumulând informații de-a lungul timpului, pe baza cărora se pot face judecăți de valoare privind evoluțiile politice, sociale sau „altele”, îndrăznesc să sugerez câteva considerente menite să apere interesul național românesc, acum, când apărarea sa este parcă mai necesară ca oricând…
Sigur că în „noul context” de la sfârșitul secolului al XX-lea și începutul secolului al XXI-lea, o nouă epocă mondială, în special europeană, țara noastră a înregistrat unele progrese între care: libertatea de a alege, libertatea de călătorie, dreptul la diverse inițiative, accesul la „noutățile moderne”, pluralismul, „puterea” de a-și valorifica oportunitățile etc… cu sublinierea că ele se datorează mai mult „timpului istoric” și mai puțin acțiunilor proprii.
Pentru „VIITORUL ROMÂNIEI” ca stat ce-și apără interesele naționale, este necesar, mai întâi, să lupte cu situația ei aparte cu cea mai mare migrație de ROMÂNI din istoria ei „cuplându-se” la un set de REFORME cu „adrese” exacte:
1. În viața politică să fie menținuți doar cei cu SOLUȚII NAȚIONALE, îndepărtându-i pe INȘII care debitează, zi de zi și ceas de ceas numai banalități.
2. O „luptă gândită” împotriva corupției dusă până la capăt, înlăturându-i pe „INDIVIZII DE MUCAVA” din sistem.
3. Curățirea sistemului justițiar de cei care au și promovează interesele obscure, antinaționale.
4. „Lichidarea partizanatului” din mass-media, căci aceasta s-a transformat tot mai mult într-o armă de discreditare a „adversarilor”, în loc să apere interesul național.
5. A se pune capăt dezmățului de scoatere a „veniturilor” din țară, de lichidare ticăloasă de întreprinderi, de vânzare a pământului românesc etc.
6. Să înceteze încheierea de înțelegeri, tratate, contracte prin și de către impostori, negociatori care acceptă condiții oneroase și păguboase pentru țară.
7. Cei care reprezintă ROMÂNIA, țara, națiunea, să n-o facă în genunchi, să nu accepte orice sau mai grav „vânzându-ne”.
8. Promovarea în funcțiile de decizie, persoane demne de respect, cetățeni români care să „distrugă”acțiunile nesăbuite și păguboase pentru națiunea română, respingând ab-initio „ce s-ar oferi” pentru interese meschine.
9. Decidenții mari și mici să fie „trup și suflet” pentru propriile comunități prin tot ceea ce gândesc și fac demonstrând că sunt și „cu cap și cu inimă”.
10. Eliminarea definitivă a „amatorismului” din orice instituție, domeniu care influențează viața oamenilor.
11. Înlăturarea din orice funcție publică a NULITĂȚILOR căci acestea sunt „pasibile” de corupție, decid după bunul plac lovind în acest fel DEMOCRAȚIA.
12. Să se pună capăt răsturnării valorilor, evaluării după relații și impresii, nepotismului și manipulabililor.
13. (nu întâmplător) PROMOVAREA de „SLUJBAȘI” MARI, MIJLOCII și MICI ai ROMÂNIEI care să facă totul pentru oameni, pentru neam, pentru ROMÂNIA în lume.
Profesor,
ION PĂTRAȘCU
Slatina, Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.