Acasă Actualitate Marius Iancu: „Vom continua implementarea măsurilor benefice pentru români, prin legi adoptate...

Marius Iancu: „Vom continua implementarea măsurilor benefice pentru români, prin legi adoptate în Parlamentul României”

62

Deputatul PSD, Marius Iancu, va continua să propună, să susţină şi să voteze legi care vin în beneficiul cetăţeanului român. Acesta, pe pagina sa de socializare, prezintă câteva date, dintr-un articol al unei publicaţii financiare, din care reiese că „de aproape un an, România are mai puţin de 500.000 de şomeri, cu 200.000 – 300.000 mai puţini faţă de acum un deceniu. Doar în ultimul an numărul de şomeri a scăzut cu 50.000.
Rata şomajului calculată după standardele Biroului Internaţional al Muncii (BIM) a ajuns la 5,1% în luna august, în scădere cu 0,6% faţă de luna august a anului trecut, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică. Astfel, numărul de şomeri a ajuns în august la aproximativ 466.000 de persoane, în scădere cu 48.000 de persoane faţă de anul trecut. Cu un şomaj de numai 5,1% în august, România se află pe locul şase în Uniunea Europeană în topul statelor cu cel mai redus nivel al şomajului, după Cehia (cu o rată a şomajului de 2,9% în august), Germania (3,6%), Malta (4,2%), Olanda (4,7%) şi Polonia (4,7%).
De altfel, luna august este a 11-a lună consecutivă în care numărul de şomeri din România este sub 500.000 de persoane, având astfel cele mai scăzute niveluri din istorie. În luna august a anului 2004, de exemplu, rata şomajului din România era de 8%, iar numărul de şomeri era de aproape 800.000 de oameni.” – www.zf.ro

Acesta spune că România se află pe un trend bun, iar şomajul este în scădere, datorită creării de locuri de muncă, şi anume 128.000, asta în primul an de guvernare social-democrată. Până la finalul celor patru ani de guvernare urmând restul până la cele 850.000 de locuri de muncă promise:
„Ne-am asumat ca, în patru ani, să sprijinim crearea a 850.000 de locuri de muncă. În primele patru luni ale acestui an, în România au apărut 128.000 de noi locuri de muncă. Acum datele Institutului Național de Statistică arată o rată a șomajului de 5,1%, România situându-se pe locul 6 în Uniunea Europeană, în topul statelor cu cel mai redus nivel al șomajului. Rata șomajului este calculată de Biroul Internațional al Muncii. Vom continua implementarea măsurilor benefice pentru români, prin legi adoptate în Parlamentul României.”

Totodată, deputatul anunţă că, în curând, pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, se va afla un proiect al noii Legi a Pensiilor care va intra în dezbatere şi apoi va fi votată de acesta:
„Acum un an, am promis pensionarilor că vom elimina CASS-ul, că vom mări punctul de pensie, iar pensiile mai mici de 2000 de lei nu vor mai fi impozitate. Aceste măsuri au fost luate de Parlament. Punctul de pensie va creste și în 2018, iar peste cinci milioane de pensii vor fi recalculate în baza noii Legi a Pensiilor care va intra în scurt timp în dezbaterea parlamentară și o vom vota.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.