Acasă Actualitate OMENIREA LA RĂSPÂNTIE, LA O.N.U, VORBE…

OMENIREA LA RĂSPÂNTIE, LA O.N.U, VORBE…

143

          Și în acest an, la O.N.U, LIDERII LUMII au rostit vorbe despre nevoia de pace, liniște și prosperitate pe planetă, dar indiferent ce s-a spus sau ce se va spune, marile conflicte, marile conflagrații au fost „getionate” de mari companii transnaționale ce s-au „folosit” de liderii statelor. Aceștia „au dispus” ca lumea să fie „cuprinsă” de flăcări, gloanțe și sânge pentru ca, în final, transnaționalele să-și „culeagă” roadele…

În „vremea noastră” asistăm la pregătirea unui conflict deschis, unii îl numesc al III-lea război, pentru a instaura o NOUĂ ORDINE MONDIALĂ. Superputerile – câte or mai fi: una, două, trei – se „bat” între ele pentru a impune în locul civilizațiilor naționale o civilizație globală, a întregii planete și „din păcate” în prezent se parcurg pașii în această direcție.
Pe de altă parte, nu trebuie să nu credem că liderii acestor superputeri și mari puteri sunt „manevrați” de transnaționale care dețin averi curioase ce depășesc P.I.B.-urile multor țări, iar puterea lor de decizie este deasupra guvernelor (vezi I.G. FARBEN în deceniul IV- secolul XX).
Deși până acum „disputa” s-a purtat cu „arme economice”, se pare că în „aceste zile” se pregătește o confruntare care nu exclude armele de foc sau „Doamne ferește!” cu arme de distrugere în masă (vezi S.U.A vs Nord Coreea!).

Ca să înțelegem o „posibilă tristă și periculoasă realitate”, ne putem opri asupra componentelor actuale ce „operează” în „sistemul internațional”:
– democrația „predicată” întregii lumi în loc să reprezinte dreptatea și progresul și adevărul este mai mult minciună, regres și mai ales injustiție.
– legile sunt făcute pentru a fi încălcate dacă nu convin celor mari și tari în dispreț față de respectul pentru lege.
– taxele și impozitele împovărează pe cei mulți.
– infracționalitatea, criminalitatea, traficul de droguri și persoane au scăpat de sub control.
– sistemele: medical și educațional au scăzut în calitate și eficiență.
– activitatea economico-financiară este „dirijată” prin crize provocate și controlate de „UNII”.
– deficitul balanței de plăți este o caracteristică dominantă.
– a crescut numărul șomerilor prin scăderea locurilor de muncă, sclavagismul modern pentru mulți plecați din Est în Vest.
– fluxul de imigranți nu poate fi controlat de nimeni, devenind într-un fel sinonim cu TERORISMUL.
– mediul înconjurător se degradează permanent, iar încălzirea globală „amenință” viața.
– veniturile celor mulți nu țin pasul cu prețurile vieții în plină „ofensivă” provocând „sărăcia în creștere”.

Acestea, toate, conveniente pentru multinaționalele multimiliardare le permit acestora să opereze în diferite „puncte” ale planetei, sfidând lumea prin proceduri ce pot prefața un „periculos VIITOR”, plasându-i în prim-plan pe actualii MARI LIDERI:

1. Acțiuni provocatoare – riscante ce pot declanșa un cumplit conflict militar de dimensiuni mondiale.
2. Manevre militare amenințătoare în zonele cele mai fierbinți ale planetei, unele foarte aproape de „NOI”.
3. Noi baze militare cu dotări ultrasofisticate pentru „adrese” cât mai „exacte” cu efecte de boomerang.
4. Provocări frecvente pe glob – ASIA, S.U.A, CHINA, JAPONIA, COREEA, mările de Est și Sud ale CHINEI (până și la O.N.U, – vezi discursul ministrului de externe nord coreean versus Donald Trump).
5. Menținerea în „priză” de conflicte în EUROPA; cel ruso-ucrainean; NATO se poziționează, iar rușii răspund cu manevre cât mai „apropiate” de condițiile „reale” ce ascut adversitatea cu țările din EUROPA DE EST (unele).

6. „Bătaia” pentru influență dominantă în Orientul Mijlociu, atât pentru Rusia și S.U.A, ce alimentează conflicte explozive, care să implice IRANUL, TURCIA, ARABIA SAUDITĂ, care doresc să aibă avantaj geopolitic în contextul unui NOU IRAK, KURDISTAN în devenire și mai ales o SIRIE în sânge, dar cu prezență ISIS unde nu te aștepți.
7. Rivalitatea, când ascunsă, când deschisă, între CHINA și S.U.A pentru supremație militară în „ZONĂ” prin măsuri dintre cele mai belicoase:
– China a „făurit” din insule nelocuite o zonă peste care nu au voie să „circule” avioane militare;
– S.U.A, pe lângă B 22, au reînființat și dotat cu distrugătoare de rachete baza Subic-Bay din Nordul Australiei, la care renunțaseră în 1992.
8. S.U.A ce se pretinde singura superputere din lume, dar cu eșecuri în Afganistan, Irak etc, prin noua administrație (vezi declarația recentă la O.N.U) vin cu o nouă politică dorind să „sperie” restul lumii.
9. Deasupra noastră, a EUROPEI, din când în când, avioanele N.A.T.O și avioanele Rusiei se șicanează reciproc.
10. Parcă EUROPA DE EST a devenit, în zilele noastre, NOUL BUTOI cu PULBERE, ca urmare a „ascensiunii” acțiunilor tot mai belicoase din partea „ambelor părți”.

Ne întrebăm, așadar: OMENIREA A AJUNS LA RĂSPÂNTIE?
DA! Și tocmai de aceea LIDERII LUMII trebuie să înceteze cu „jocurile aventuriere”, căci ele pot duce în orice moment la dispariția definitivă a omenirii!
Toți se consideră înalți INTELECTUALI cu MARI STUDII, dar INTELECTUL înseamnă ÎNȚELEPCIUNE când este dublat de BUNUL SIMȚ și înzestrat cu inteligență ascuțită judicios utilizată în slujba ADEVĂRULUI, BUNĂSTĂRII și LIBERTĂȚII OAMENILOR. Așa trebuia să-și înceapă fiecare discursul la O.N.U 2017!

 

Profesor – ION PĂTRAȘCU

(Slatina – Olt) 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.