Acasă Politic Din agenda deputatului Marius Iancu

Din agenda deputatului Marius Iancu

162

Activitatea deputatului Marius Inacu este una normală pentru un parlamentar implicat în soluţionarea problemelor cetăţenilor pe care îi reprezintă în Parlamentul României. Acesta a avut întâlniri cu cetăţeni din Olt şi a susţinut, recent, documentul care exprimă dreptul unor români din Ucraina de a învăţa în limba română. Sunt doar câteva puncte de pe agenda de lucru a deputatului.

Alături de cetăţeni
Deputatul s-a deplasat recent, alături de Neacşa Gheorghe, comisar-șef al Gărzii de Mediu Olt, Dorel Şteomlega, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Olt, dar şi cu comisarul-şef adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, în comuna Negreni, acolo unde a avut loc o întâlnire cu cetăţenii nu numai pe probleme de mediu:
„Împreună cu directorul Agenției pentru Protecția Mediului Olt, comisarul șef al Gărzii de Mediu Olt și comisarul-şef adjunct al Gărzii Naționale de Mediu am discutat cu oamenii din satul Negreni despre problemele din această zonă.”

Românii din Ucraina au dreptul la limba maternă
Marius Inacu se numără printre susţinătorii Declarației pentru Ucraina, documentul care susţine lupta celor 400.000 de români din Ucraina, care nu mai pot învăţa în limba maternă din cauza unei modificări la Legea Educaţiei, adoptată de Rada Supremă a Ucrainei.
„În Ședința Comună a Camerei Deputaților și Senatului am adoptat «Declarația pentru Ucraina», document prin care Parlamentul României susține cauza celor 400.000 de români din Ucraina care nu mai au acces la educație în limba română, după ce Rada Supremă a Ucrainei a adoptat Legea Educației 3419-D care limitează drastic dreptul la educație în limba maternă pentru etnicii români din Ucraina. Am cerut președintelui Ucrainei, Petro Porosenko să nu promulge această lege și solicitam adoptarea unei rezoluții în Parlamentul European. «Parlamentul României solicită și își exprimă încrederea că Rada Supremă va asigura, în cel mai scurt timp, un cadru legislativ care să garanteze protecția drepturilor cetățenilor aparținând minorităților naționale din Ucraina, acordând o atenție deosebită celor lingvistice, care să respecte convențiile internaționale», se arată în această declarație. O delegație a Parlamentului României va merge în Ucraina pentru inițierea dialogului cu instituțiile din Ucraina în vederea asigurării protecției drepturilor cetățenilor aparținând comunității românești din Ucraina.”, spune acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.