Acasă Actualitate România elevului Ursu va fi mai bună decât a noastră

România elevului Ursu va fi mai bună decât a noastră

636

Scrisoarea care urmează, după aceste rânduri de introducere, dă o rază de speranţă. Elevul Ursu, de la Colegiul Naţional „Radu Greceanu”, este profilul acelui om care, asumându-şi toate riscurile, îşi permite, într-o lume a compromisului, să spună, cu voce tare, ce nu-i convine. De ce e un model elevul Ursu, de la „Radu Greceanu”, vă convinge tocmai el în manisfestul din randurile care vin.

„Sunt profund dezamăgit de liceul în ca am petrecut aproape 8 ani din viata. Am sa explic situatia care mi s-a intamplat astazi si postez acest mesaj in vederea tuturor celor care au in vedere ideea de a devenii membri ai “ Colegiului National Radu Greceanu”. Dirigintele clasei mele este profesor de fizica si astazi , in intervalul orar 9:00-9:50, se presupune conform orarului ca trebuia sa am ora de fizica. Dirigintele meu, Ionita Nicolae, a intrat in clasa si a inceput cu mine urmatorul dialog:
“ -Ursule, de ce parchezi masina in fata scolii? Ala e un loc predestinat profesorilor, tu esti un nimeni in comparatie cu ei, cum iti permiti sa faci asta!?”
La aceasta afirmatie am raspuns pe un ton relativ apasat :
“- Unde altundeva as putea sa parchez, acel loc face parte din domeniul public si nu incalc nici o lege facand acest lucru(aici tin sa mentionez ca frecvent peste strada de scoala este o masina a politiei care supervizeaza buna desfasurare a circulatiei, echipaj care s-ar fi autosesizat daca as fi parcat masina intr-un loc nepermis, privat sau rezervat; Dar probabil legislatia este pe cat de plictisitoare pe atat de neimportanta pentru un cadru didactit )
Dirigintele s-a apropiat de banca mea, m-a ridicat in picioare si mi-a spus:
“-Cum sa imi raspunzi tu mie? Daca iti dau una te arunc pe geam.”
Cum e posibil ca un cadru didactic dintr-un liceu de prestigiu, cum incearca “Radu Greceanu” sa se prezinte, desi rezultate sale atat la olimpiade , cat si la renumita olimpiada a liceelor contesta acest lucru, sa instige la violenta, la incultura, la neculturalizare si sa ma faca sa ma simt agresat verbal si aproape fizic intr-o institutie publica in anul 2017?
Tin sa precizez ca nu ma deplasez cu masina la scoala din opulenta, distanta dintre mine si liceu este de aproximativ 10km si acesta este cea mai buna modalitate pe care o am.Am vorbit si am hotarat asta cu tata, caci pana la urma e masina lui si datorita realizarilor lui am posibilitatea de a veni cu ea la scoala. Dar si daca nu ar fi fost asa, sa mi se vorbeasca in felul acesta, sa fiu amenintat si condamnat , sa fiu dat drept exemplu negativ in fata unui colectiv, pe un plan subtire umilit de cadrul didactit care se presupune a fii dirgintele clasei mele, tocmai omul care ar trebuii sa ne ghideze si sa ne incurajeze mai mult decat restul profesorilor, sau care macar ar trebui sa ne invete aspecte si amanunte pozitive ale societatii, mi se pare aberant. Si vorbesc de acelasi diriginte care are o obisnuinta in a-mi jigni odios colegii cand gresesc anumite calcule la tabla( facand o mica paranteza, d-lui a gresit 10 medii generale din clasa a 11-a pe care le-a corectat acum o saptamana, in clasa a 12-a, la sesizarea colegilor mei; banuiesc ca media aritmetica are treaba cu invatamantul primar, nefiind aplicata si in cazul liceului).
Acesta este liceul “Radu Greceanu”, sunt amenintat si agresat verbal datorita faptului ca parchez masina personala pe domeniul public , perfect regulamentar. Si tot astazi am auzit discuti cum ca au fost adusi copii care chiuleau de jandarmi inapoi in clase. Pai care ar fi scopul sa stea la ore? Sa fie huliti sau umiliti pentru lucruri ce nu au legatura cu “cartea” care oricum lipseste cu desavarsire din discutie in cazul multora?
*Tin sa mentionez ca postez acest mesaj cu consimțământul parintilor discutia fiind asumata de catre dansii.*”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.