Acasă Actualitate Vâlcea susţine un proiect legislativ al senatorului Siminica Mirea

Vâlcea susţine un proiect legislativ al senatorului Siminica Mirea

156

În Parlamentul României, introducerea cursurilor de prim-ajutor în programa şcolară, a mai fost discutată şi în trecut, dar niciodată cu atâta determinare, pe care o găsim în proiectul legislativ propus de senatorul Siminica Mirea. Asta l-a făcut pe senatorul vâlcean al PNL, Romulus Bulacu, care lucra la o iniţiativă asemănătoare, să devină co-iniţiator al proiectului. Practic, Vâlcea s-a alăturat demersului legislativ al senatorului de la Olt.
Orele de prim-ajutor, introduse în programa şcolară sunt o necesitate date fiind situaţiile de urgenţă care apar la tot pasul, iar cetăţeanul de rând nu cunoaşte paşii de bază în aplicarea corectă a unor acţiuni de salvare a victimei.
Prin proiect se propune introducerea, în Articolul 68 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, a unui nou alineat: Alineatul (7). Acesta orevede: „În toate nivelurile sistemului naţional de învăţământ preuniversitar, cu excepţia celui prevăzut la art. 23, alin (1), litera 1, se include disciplina «Cursuri de prim-ajutor», disciplină obligatorie de studiu. Planul cadru şi programa naţională, precum şi condiţiile ce trebuie îndeplinite de personalul didactic pentru disciplina «Cursuri de prim-ajutor» se aprobă prin ordin comun al Ministerul Educaţiei Naţionale şi al Ministerului Sănătăţii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.