Acasă Actualitate ALRO susţine cultura. Operele de artă ale artistei Alexandra Nechita, din aluminiu...

ALRO susţine cultura. Operele de artă ale artistei Alexandra Nechita, din aluminiu de la Slatina

300

Pe lângă faptul că ALRO este cel mai mare producător de aluminiu din Europa continentală (excluzând Rusia şi Peninsula Scandinavă), este şi un mare iubitor de artă şi un susţinător continuu al acesteia. ALRO a sprijinit-o recent pe pictoriţa în cadrul realizătii unor picturi pe unele sculpturi făcute din aluminiu. Sculpturile din metal tridimensionale sau multidimensionale, pictate de Alexandra Nechita sunt expuse, în timpul festivalului Enescu, în aer liber, în fața Ateneului Român din București, în cadrul proiectului „Grădina cu sculpturi”. Ulterior, acestea vor fi donate de artistă.
Gheorghe Dobra, unul dintre cei mai buni manageri din România şi u numai, a oferit multă atenţie culturii şi tinerilor care creează. Alexandra este unul dintre artiştii care l-au cucerit pe manager, care promite ca va susţine în continuare astfel de demersuri culturale:
„Suținem, permanent, proiecte culturale, sociale, de educație, cu rolul de a dezvolta comunitățile în care ne desfășurăm activitatea. În activitatea noastră, am vizat extinderea gamei de produse, în așa fel încât să producem, în România, aluminiu cu cel mai înalt grad de prelucrare. Ne-am alăturat proiectului derulat de Alexandra Nechita tocmai pentru că acesta este realizat integral cu materiale românești, de către un artist român, al cărui renume a ajuns în întreaga lume”. a declarat Gheorghe Dobra, director general Alro.

Alexandra Nechita este o pictoriță româncă, stabilită în Statele Unite ale Americii. Picturile sale sunt în stil cubist, iar prima expoziție personală a avut-o la opt ani, la Biblioteca Municipală din Los Angeles. Tablourile Alexandrei Nechita se află în muzee din întreaga lume, în colecția de artă a Vaticanului, în Muzeul Național de Artă din România, dar și în colecții private deținute, printre alții, de Larry King, David Letterman, Whoopi Goldberg sau Calvin Klein.

Implicarea ALRO nu se opreşte doar la cultură, şi există implicare şi în alte proiecte educaționale și sociale, de la parteneriate cu Crucea Roșie din România, până la parteneriate cu unități de învățământ liceal, postliceal și universitar, pentru facilitarea practicii elevilor și studenților, realizarea de lucrări de an, licență, masterat, doctorat, diferite teme de cercetare sau pentru organizarea unor clase de pregătire profesională prin școala profesională, în meserii de interes pentru ALRO.

Producătorul român de aluminiu a ştiut mereu că performanţa vine de la oameni care creează, muncesc mult şi se implică. ALRO este o emblemă a performanţei, iar această emblemă susţine, dezinteresat, performanţele din cultură, eduaţie etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.