Acasă Actualitate Siminica Mirea, întrebare pentru Tudorel Toader, referitoare la stadiul proiectului penitenciarul de...

Siminica Mirea, întrebare pentru Tudorel Toader, referitoare la stadiul proiectului penitenciarul de la Caracal

83

În şedinţa Senatului de marţi 12 septembrie a.c. senatorul Siminica Mirea a adresat o întrebare către ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, despre stadiul proiectului penitenciarul ce urmează să fie construit Caracal. În continuare, vă redăm conţinutul întrebării:
„Nu este o noutate să vă reamintesc faptul că supraaglomerarea din sistemul penitenciar românesc este o realitate acceptată atât la nivel național, cât și la nivel european. Din datele statistice existente la nivel public, acceptate de ministerul pe care îl conduceți, reiese un deficit de aproximativ 7.500 locuri de cazare, în condițiile în care există peste 26.500 de deținuți cărora le sunt alocate cu puțin peste 19.100 de locuri. Mai mult, Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunțat, în aprilie 2017, prin Hotărârea-Pilot în cauza Rezmiveș și alții, împotriva României, în ceea ce privește condițiile de detenție din închisori, arest preventiv și centre de detenție. Cu titlu definitiv, cu obligativitatea de a interveni și a face acele măsuri și lucruri necesare care să rezolve suprapopularea din sistemul privativ de libertate românesc. Având în vedere aceste recomandări, o intervenție este oportună,necesară, corectă și echitabilă! În condițiile lansării în spațiul public de către surse guvernamentale, ministeriale, politice, parlamentare, a proiectului construirii unui penitenciar la Caracal, județul Olt, solicit un punct de vedere care să arate stadiul implementării proiectului respectiv, atât de necesar României, astăzi. Raportat la situația prezentată mai sus, vă adresez următoarea întrebare: «În ce stadiu se află proiectul penitenciarului care urmează să fie construit în municipiul Caracal, județul Olt?»

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.