Acasă Administrație CURTIȘOARA 2017. Gheorghe Gănescu, un primar gospodar!

CURTIȘOARA 2017. Gheorghe Gănescu, un primar gospodar!

2947

         În 2016, locuitorii comunei Curtișoara au ales în fruntea treburilor comunității un primar gospodar, un om care aparține locului, care a demonstrat, la el acasă, ce înseamnă să fii gospodar…

Iată că la un an de mandat, în fața oamenilor din Curtișoara, Gheorghe Gănescu vine și face un bilanț al activităților sale desfășurate, ca primar, în interesul comunității. Lucrurile care au fost promise sunt cele care se fac. Și mai mult decât atât. Curtișoara de astăzi e într-o continuă schimbare și merge pe drumul așteptat de atâția ani, spre civilizație și dezvoltare armonioasă. Investiția umană făcută în iunie 2016 este, iată, una de succes. Ea aparține cetățenilor și se numește Gheorghe Gănescu – primarul comunei Curtișoara.

Canalizarea de la Curtișoara, de la un vis la șantierul de astăzi
Se lucrează astăzi în Curtișoara. intens și bine. La prima rețea de canalizare publică pe care o va avea comuna. O necesitate! Poate cea mai mare, din punct de vedere al investițiilor edilitare. Asta, pentru că omul de la sat are dreptul să beneficieze de aceleași condiții ca cel care locuiește în mediul urban.
Investiția este în valoare de 3.201.319,76 lei (fără TVA) – 32 miliarde lei vechi, pe o distanță de 12,5 kilometri, cu 600 de racorduri, cel puțin într-o primă fază. Pentru că, pe parcurs, cu siguranță, așa cum s-a văzut în practică și prin alte comune, în aceeași distanță proiectată și finalizată, numărul de racorduri crește simțitor. Lucrările au început în urmă cu câteva zile, iar termenul de execuție este de 20 de luni de la data începerii lor…
Guvernul României și primarul Gănescu investesc în canalizare! La Proaspeți și Linia din Vale!
Două sate componente ale comunei Curtișoara, nebăgate în seamă de administrațiile care s-au succedat până să vină Gheorghe Gănescu primar – Proaspeți și Linia din Vale, sunt în agenda edilului. Astfel, peste câteva zile, se va semna contractul de execuție pentru lucrările de canalizare în cele două sate. Lungimea rețelei depășește 12 kilometri, iar sursele de finanțare provin din fonduri publice alocate de Guvernul României, în baza OUG 28. Iată că ceea ce a fost până ieri un vis devine o certitudine. Pentru locuitorii din Proaspeți și Linia din Vale…
Executivul investeşte în infrastructura locală şi consideră că în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice. Comuna Curtişoara se află printre localităţile rurale din România, care beneficiază de sursă de finanţare pentru infrastructură în cadrul Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Astfel, pentru proiectul „Înfiinţare reţea publică de apă uzată şi staţie de epurare în satele Proaspeţi şi Linia din Vale în comuna Curtişoara, judeţul Olt”, comunei Curtişoara îi revine suma de 11.872.766,12, pentru perioada 2017-2020.
Demnitate redată dispensarului medical din Curtișoara
Una dintre construcțiile publice importante din comuna Curtișoara, realizată cu mulți ani în urmă, este dispensarul. Aici, în decursul timpului, au apelat, așa cum fac și astăzi, la ajutorul medical de primă urgență, mii și mii de oameni. Pentru unii, trecerea pe aici a fost o șansă la viață. Și nu sunt puțini la număr…
Preocupat de probleme reale ale comunei, atent la agenda cetățeanului, Gheorghe Gănescu investește în refacerea imobilului. E prima investiție majoră care vizează reparația capitală atât de necesară. Peste două miliarde de lei se duc, leu cu leu, pentru anvelopare, înlocuitul tâmplăriei vechi, schimbarea instalației electrice, amenajare interioară, vopsea lavabilă, prize, întrerupătoare… De asemenea, se schimbă și acoperișul, cu tablă, se înlocuiesc și coșurile… Aici vor activa două doctorițe, dar și un medic stomatolog.
Pe lângă utilitatea medicală, imobilul aflat în fază avansată de renovare la momentul efectuării acestui reportaj, o mai are și pe cea educațională. Aici, la parter, de condiții impecabile de viață vor beneficia și copiii înscriși la grădiniță. E un drept al lor, înțeles și respectat de primarul Gheorghe Gănescu.
La Curtișoara poate să înceapă școala!
Una din cele mai mari clădiri cu utilitate de școală primară și gimnazială din județul Olt este Școala Gimnazială din Curtișoara.
Chiar dacă s-a mai intervenit și în anii anteriori, în sensul întreținerii imobilului, aici, întotdeauna, este de lucru. În vacanța de vară, pentru calitatea vieții a celor peste 200 de elevi câți învață aici, trebuie reținut faptul că și aici lucrările sunt finalizate, s-au făcut căi de acces, cu tot cu rampă de urcare și coborâre pentru persoanele cu handicap.
În plus, toaletele au fost și ele puse la punct și, de asemenea, s-a avut în vedere și o toaletă pentru persoanele cu probleme, așa cum se cere și cum este nevoie în zilele noastre. Holurile au fost și ele redecorate, s-au aplicat vopseluri, iar clasele au fost puse la punct așteptându-și elevii la începutul noului an școlar. Mai mult, tot în școală funcționează și o sală de informatică, iar căldura se asigură prin centrală pe lemne. Necesarul este asigurat, iar la Curtișoara poate să vină iarna!
Cel mai bine, despre școală, vorbește Cristi Bogdan Petrescu, directorul unității: „În școala din Curtișoara învață copii de la grupa pregătitoare până la clasa a VIII-a, lucrările au ajuns la final, iar asta ne bucură cel mai mult. S-au depus și documentele necesare pentru obținerea autorizațiilor necesare – sanitare, având în vedere că a avut loc și o reînoire a acestora. Mai mult, cu ajutorul domnului primar am reușit să îndeplinit toate măsurile pe care ni le-au cerut cei de la ISU, a fost montat și un paratrăsnet, se vor monta și senzorii de fum, iar ușile se vor deschide în afară, astfel încât să nu îngusteze spațiul necesar evacuării cât mai rapide a copiilor. Colectivul de cadre didactice cuprinde un număr de aproximativ 30 de profesori, orarul este și el aproape gata, iar pe 11 septembrie, la Curtișoara, începe școala în cele mai bune condiții”.
Drumuri de exploatație agricolă în regim de șosea națională
Când în campania electorală candidatul Gheorghe Gănescu le-a spus locuitorilor din Curtișoara că au dreptul să meargă în condiții civilizate pe drumurile de tarla, unii au zâmbit, gândind că așa ceva nu este posibil.
În schimb, primarul și-a văzut de treabă, și astăzi drumurile de exploatație agricolă se întind pe o lungime de 6 kilometri – lucrare finalizată prin asfaltare. Au fost fonduri alocate pentru astfel de proiecte de la Uniunea Europeană, iar proiectul a fost în valoare de 2.699.246,72 lei. Trebuie spus că într-o asemenea investiție nu s-au alocat bani din bugetul local, din impozitele și taxele locuitorilor din comuna Curtișoara.
Reabilitarea primăriei, o necesitate pentru o comună cu pretenții
La vremea când a fost realizat sediul de primărie din comuna Curtișoara s-a vrut o structură edilitar-avangardistă. Timpul a trecut, iar fie că atunci, inițial, nu s-a lucrat cum trebuie, fie că trecerea timpului lasă urme, reabilitarea este o lucrare necesară ce constă în schimbarea acoperișului, cu supraînălțare, o magazie, anvelopat, înlocuirea geamurilor și a ușilor, redecorare interioară și exterioară…
De aceste investiții vor beneficia cetățenii care vin cu diverse probleme, iar dreptul la condiții civilizate le aparține locuitorilor comunei Curtișoara.
O fabrică de biciclete la Curtișoara. 400 de locuri de muncă!
Se lucrează intens la una dintre cele mai mari investiții pe care o face un dezvoltator privat în mediul rural din județul Olt. O companie italiană – LAWRENCE REAL ESTATE, realizează o fabrică – MECHROM care va produce biciclete.
Lucrările au început în martie 2017 și sunt estimate să se termine în martie 2019. Se lucrează spectaculos: cadre de beton și structuri metalice. Iar aici, la Curtișoara vor lucra peste 400 de oameni. Are prioritate forța de muncă locală, iar veniturile obținute la bugetul local vor fi considerabile și vor permite dezvoltarea unor proiecte viitoare care să facă din comună cea mai atractivă zonă rezidențială din jurul municipiului reședință de județ.
Nu oricine se poate lăuda cu un astfel de proiect derulat într-o comună, într-o vreme când investițiile de acest gen urmăresc, de obicei, platformele din parcurile industriale aferente marilor aglomerații urbane.
O investiție necesară: echipa de fotbal Oltul Curtișoara
O bază sportivă în continuă transformare. O echipă care activează în Liga a IV-a, este pregătită de Marius Popa de la CSS Slatina și își propune obiective foarte ridicate. Omul de lângă echipă, cel care se identifică cu sportul local din Curtișoara, cel mai îndreptățit să vorbească despre ce își propune echipa locală, este Dan Vărzaru: 
„În trecut am fost antrenor principal al clubului de fotbal Oltul Curtișoara. Am început din Liga a V, dar iată că astăzi echipa activează într-un eșalon superior, cu dorința de a ajunge cât mai sus. În prezent mă ocup mai mult de partea administrativă a echipei și îl avem la echipă, ca antrenor, pe Marius Popa, cel care a obținut și în trecut rezultate deosebite pentru Slatina. Avem un lot format din 25 de jucători, reușind să aducem inclusiv trei-patru jucători de la proaspăt-desființata AS Milcov, printre care și un portar foarte bun.
Îi mulțumim domnului primar pentru susținere, pentru faptul că odată cu venirea domniei-sale s-au schimbat multe lucruri în cadrul acestui club. Baza sportivă este într-o continuă modernizare, se dorește o extindere a tribunelor și chiar o lățire a stadionului”.
„Sărbătoarea Nucului” merge mai departe!
Înainte de a vorbi despre sărbătoarea tradițională a comunei Curtișoara, trebuie precizat că în localitate se pregătește declanșarea lucrărilor la Căminul Cultural. Un cămin al cărui proiect a fost deja depus la AFIR Craiova. Un cămin cultural cum Curtișoara merită cu prisosință.
Anul acesta, „Sărbătoarea Nucului” va beneficia de invitați de renume ca Gelu Voicu, Emilia Ghinescu, Alina Emilia Dorobanțu – fiică a satului, Doina Oltului cu Ileana Lăceanu, Neta Soare, Maria Ghinea, Vasilica Dinu și directorul Ion Crețeanu.
Evenimentul va avea loc duminică – 1 octombrie, în grădina de vară din localitate. Scena este pregătită, iar prezența celor doi nuci fără vârstă dă greutate și parfum unei sărbători cum numai la Curtișoara are loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.