Acasă Cultură Oltenii și restul lumii. Schimbăm și noi ceva?

Oltenii și restul lumii. Schimbăm și noi ceva?

687
          Festivalul „Oltenii și restu lumii”, început prin 1994, pe timpul primarului Gheorghe Păunescu, la inițiativa omului său de bază, spiritual dealtfel, dar doar atât, Visi Ghencea… O manifestare interesantă, pusă de la prima ediție în slujba primarului. Au mâncat pastramă de oaie și au băut vin de soi, servit în căni de-un kitch ordinar, fiecare după posibilități: Păunescu – 10 ani, Vâlcov – 8 ani, Prina – 1, Popa – 1, Moț – 1 (se pregătește pentru al doilea).

Același praz, același pașaport de oltean, vama cam la fel, nimic nou sub soare. Bâlci cu vată pe băț, mici mulți, bere pe măsură. Artiști care nu au loc pe la București vin la Slatina și sunt primiți mai ceva decât a fost Iohannis gazdă pentru Macron. Presă bună, care nu vede că unele servicii sunt scumpe, poate prea scumpe pentru timpurile în care trăim. Politică la greu, dată de partidul care e la putere. Aplaudaci consecvenți, cronici pozitive. Au fost până acum și vor fi, cu siguranță, și anul acesta. Căci, nici în 2017, Cultura din Primăria Slatina n-a găsit să schimbe ceva, să dea festivalului o altă culoare. Sau chiar să-l dea de-o parte…

Până atunci în perioada 15-17 septembrie, „Oltenii și restu lumii” vor fi la fel. Altfel, poate că nu știați: Slatina, orașul în care are loc acest festival, e, categoric, 100%, în Muntenia. Probabil că atunci, în 94, lui Visi Ghencea, originar din zona Carașului, i-a scăpat acest amănunt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.